Gå til hoved-indhold
Warrer og Thomsen ses her til DM med Peter Warrer og den nye træner fra Flensborg. Fotos: Troels LykkeKapsejlads
Warrer og Thomsen ses her til DM med Peter Warrer og den nye træner fra Flensborg. Fotos: Troels Lykke

Warrer og Thomsen vandt uofficielt DM i 49er

Jonas Warrer og Anders Thomsen har fået en tysk træner og ser frem til VM. De vandt i Hellerup. Baad og Thusgaard blev toer i 49erFX, de blev slået af svenskere.

Af Troels Lykke |

Nogle gange er det tydeligt. Det var det i Hellerup til DM i den olympiske 49er. Tydeligt, hvor meget en OL-guldvinder og regerende VM-sølvvindere, Jonas Warrer fra Aarhus og gast, Anders Thomsen, var bedre end alle andre danskere, men også flere udenlandske hold til DM.

Warrer og Thomsen vandt stævnet efter fire letvinds-sejladser lørdag, der blev sejlet få hundrede meter fra den firedobbelte OL-guldvinder Paul Elvstrøm, der sandsynligvis fulgte sejladserne fra sin strandvilla på Sigridsvej, noget sejlerikonet er kendt for. Søndag var der tåget og vindstille på Øresund, og det betød ingen sejladser for de 17 hold.

Aflysningen betød samtidig at det danske mesterskab blev uofficielt, da der mindst, ifølge Dansk Sejlunion, skal sejles i fire timer. Noget der ikke skete. Men Jonas Warrer tager det cool, at han ikke får en DM-guldmedalje om halsen. Det har han nemlig prøvet tre gange før.

- Men vi er da glade for at vinde stævnet, de bedste tyske, svenske og irske hold var med til mesterskabet og vi havde rigtig god fart. Noget vi har kæmpet for at få når vi har trænet med tyske 49ere, mens vi i Hellerup, før DM, har haft fokus på banesejlads, hvor også mange, nye unge danske 49er-hold var med, siger 36-årige Jonas Warrer til Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk.

Tysk træner

Han fortæller også at han og gasten er startet et samarbejde med en tysk træner, der selv har været topsejler i 49er.

- Det virker godt, han har har tysk systematik og taler dansk, da han er fra Flensborg, forklarer Jonas Warrer, der nu skruer helt op for satsningen. I næste måned flyver holdet til Argentina for at sejle VM, hvor de skal forsvare sølvmedaljen fra sidste år.

- Inden da skal vi op i vægt med tre-fire kilo til sammen, siger Jonas Warrer, der før har har haft svært ved at komme op i vægt. Duoen har også længe haft en udfordring med at komme sløvt i gang i et stævne, hvorefter at de har måtte kæmpe for at komme op i toppen.
-Den del kæmper vi også for at løse, forklarer landsholdssejleren, der bor i Aarhus og er far til to mindre børn.

Aarhus-kvinder på andenplads

Hos 49erFXerne, der havde 23 hold med fra ni lande, var et svensk verdensklasse-hold fra Göteborg suveræne og de vandt det uofficielle DM, foran de regerende VM-sølvvindere Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub.

Vi så det danske hold lave stabile sejladser og gode mærkerundinger på Øresund. Holdet har da også været en del på Aarhus Bugten.

- Vi har trænet på vandet fem dage om ugen på det seneste, plus fysisk træning, samtidig med mental træning hos Team Danmark-psykologen Christoffer Henriksen, siger 23-årige Ida Marie Baad, der der med gasten skal til fysisk test hos Team Danmark i dag mandag.

- Jeg synes virkelig at vi er i god form. Og nu skal vi træne hele ugen i Hellerup og i slutningen af oktober tager vi til Argentina og forbereder os til VM, der starter midt i november, forklarer Ida Marie Baad om VM, der samtidig er første OL-udtagelse. Noget der bestemt ikke er en walk-over for det jyske hold, da søstrene Schütt fra Horsens og Mai-Hansen og Salskov-Iversen har slået Baad og Thusgaard i flere internationale stævner.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard blev kun slået af svenskere. Jena Mai Hansen er pt. skadet.

23 49erFX til start i Hellerup.

content-loader
content-loader
content-loader