Gå til hoved-indhold
Den 67 fod lange sejlbåd har på 17 måneder sejlet jorden rundt med sklerose-ramte besætningsmedlemmer. Foto: Oceans of HopeTur
Den 67 fod lange sejlbåd har på 17 måneder sejlet jorden rundt med sklerose-ramte besætningsmedlemmer. Foto: Oceans of Hope

KBH: Byd Oceans of Hope-sejlere velkommen hjem

Efter 17 måneder på havet vender Oceans of Hope 15. november hjem fra jordomsejling. Over 100 sklerose-ramte har sejlet med på den 67 fod lange sejlbåd.

Af Sara Sulkjær |

- En jordomsejling i sejlbåd er en bedrift. Er besætningen mennesker med sklerose, er det en fantastisk bedrift. 

Sådan skriver folkene bag Oceans of Hope i en pressemeddelelse, inden sejlbåden om få dage har gennemført sin jordomsejling. 

Verdens første

Sailing Sclerosis-projektet ”Oceans of Hope”er verdens første jordomsejling med en international besætning af mennesker med multipel sklerose (MS). En unik bedrift og et af Danmarks største sejlprojekter nogensinde. 

Båden ankommer til København 15. november 2015 og vil hermed have gennemført jordomsejlingen på 17 måneder. 

Rejsen begyndte 28. maj 2014 (på International Sklerosedag) i Tuborg Havn i København, da sejlbåden blev døbt af Lone Dybkjær ved Kongelig Dansk Yachtklub.

Fællesskaber ændrer 

- Projektet er rigt på stærke billeder og følelser, inspirerende fortællinger om at gribe livet på trods af udfordringer og usikkerhed og eksempler på, hvordan fællesskaber kan være med til at ændre folks liv, fortæller Oceans of Hope. 

For teamet bag handler det om at skabe en måde at være sammen på, hvor man kigger på ressourcer, og hvor man ser mennesket før diagnosen – at skabe rammerne for et værdigt liv for mennesker med sklerose. 

Et liv, hvor håbet og drømmene vender tilbage, og identiteten generobres, som livskvaliteten højnes i meningsfulde fællesskaber. 

Gode historier 

Når yacht og besætning vender tilbage til København, fejres milepælen ved at invitere de mange samarbejdspartnere i sklerose-, hospitals- og sejlerverdenen samt de mere end 100 besætningsmedlemmer med sklerose, der har deltaget i jordomsejlingen. 

Festlighederne kommer til at finde sted ved Islands Brygge Kulturhus, hvor båden lægger til. Der vil blive masser af gode historier og billeder til medierne. 

Oceans of Hope sejler først forbi Amaliehaven, hvorfra båden satte ud på jordomsejlingen den 15. juni sidste år, for at samle alle de fremmødte besætningsmedlemmer med sklerose op, der har været med på rejsen. 

Herefter sejler båd og besætning hæderssejlads under broerne igennem Københavns Havn og når frem til Islands Brygge, hvor den officielle velkomst finder sted.

Om projektet

Idémand og leder af projektet er den danske læge og sejler Mikkel Anthonisen, der forud for jordomsejlingen i en årrække har arbejdet med sklerose på Rigshospitalet i København. 

Idéen kom spontant i mødet med en patient, som pga. sklerose havde opgivet sin drøm om at sejle jorden rundt i sin selvbyggede båd. Siden er idéen vokset fra initiativer med sejlads for skleroseramte i samarbejde med lokale sejlklubber til en international rejse rundt om jorden. 

Mikkel sejler selv med om bord på båden som kaptajn og vender hjem til København den 15. november sammen med den øvrige besætning.

Oceans of Hope har til formål at ændre opfattelsen af, hvad det vil sige at leve med Sklerose.

Læs mere om projektet her

Se flere billeder herunder:

content-loader
content-loader
content-loader