Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Stig Westergaard sælger sin Azuree 33

Tidligere jordomsejler og OL-sejler, Stig Westergaard fra Frederiksberg, har været med til at udvikle Azuree 33. Nu sælger han båden. Se prisen.

Af Troels Lykke |

- Den korte version af historien bag båden er en tilblivelse på aftenerne i valencia, hvor Giovanni Cecarrelli og undertegnede snakkede om den perfekte cruiserbåd for den moderne sejler. Ham/hende som var vokset op med planende både og vand i håret, fortæller Stig Westergaard.

- Det undrede os at de både som designes i dag, stadig bærer præg af at være en ny udgave af bådene fra 1965. Så da Giovanni ringede i 2010 og sagde at nu havde han designet båden. Så var jeg solgt fra dag eet. Azuree 33 og storesøsteren Azuree40 er lavet over en Open40 læst. Dvs bred og let diplacement.

Om vægten siger han:

- I udgangspunktet er vægten 5.5 ton hvilket er ganske lidt for så voluminøs en båd. Dertil er min egen båd vægtoptimeret, med bla en hul køl, kulfiber toiletsektion, skumkerne sandwich til møblementet, samt naturligvis en carbonmast. Alt i alt lander jeg med en lidt tungere bulb på en vægt lige under de 5 ton. Så hun planer ved 9½-10 knob. Under sidste års Rolex Midle Sea Race hvor båden blev nr 3 overalt som doublehander, kun slået af 2 fulde pro besætninger,-loggede vi 21½ som makshastighed.

Data Azuree 33

Længde 9,99m

Bredde 3.65m

Vægt 4,95t

Dybgang 2,1m

Motor-volvo penta 30hp, Z drive

Propel   3 blads folde

Materiale  50/50 carbon/glas. Vinylester infusion

Pris 899.000 kr.

Sælges på www.mitbaadmarked.dk

content-loader
content-loader
content-loader