Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Triumfen blev grundlagt efter en suveræn præstation tidligere på ugen, hvor Rindom var i top-fire i hver af de første syv sejladser, skriver DS til pressen. Foto: Troels Lykke

Anne-Marie Rindom vinder Europa Cup i Laser Radial

Anne-Marie Rindom fra Horsens Sejlklub tog en af karrierens største sejre ved i overlegen stil at vinde Europa Cup-stævnet i franske La Rochelle. Nu gælder det OL-udtagelse mod Gunni.

Af Troels Lykke |

Anne-Marie Rindom kunne lørdag træde op på øverste podieplads ved Laser Radial-klassens Europa Cup-stævne i La Rochelle, Frankrig.

Triumfen blev grundlagt efter en suveræn præstation tidligere på ugen, hvor den 24-årige dansker placerede sig i top-fire i hver af de første syv sejladser. Før lørdagens Medal Race havde Rindom således opbygget et så stort forspring, at hun kun i yderste teori kunne miste sejren.

Den mulighed var aldrig i nærheden af at opstå. I Medal Race kom Rindom i mål på en syvendeplads – lige i kølvandet på den franske sejler, der som den eneste havde en papirtynd chance for at indhente danskeren.

Sejr nummer to i 2015
Det var Rindoms anden store sejr i 2015, efter hun tilbage i januar vandt World Cup-stævnet i Miami. Siden da har hendes sæson budt på lidt blandede resultater, herunder en skuffende sjetteplads ved EM, der blev sejlet i Danmark.

Nu er formen og selvtilliden så på vej tilbage – på et velvalgt tidspunkt godt en måned før årets VM, der sejles i Oman.

Den anden danske landsholdssejler i Radial-klassen, Sarah Gunni, sluttede på en samlet sjetteplads i Frankrig, viser resultatlisten

Duel om OL-plads i vente
Rindom og Gunni kandiderer begge til den enlige danske plads ved næste års OL i Rio.

VM i Oman er det første af tre stævner, der afgør den internt danske OL-udtagelse. Derudover består serien af de to World Cup-stævner i henholdsvis Miami (jan. 2016) og Hyères (apr. 2016).

Hele det danske sejlerlandshold – med undtagelse af finnjollesejler Jonas Høgh-Christensen – er i den kommende uge (14.-18. oktober) samlet til træningslejr i Oure og Lundeborg på Sydøstfyn. Det er den sidste landsholdssamling, før OL-udtagelserne for alvor skal afgøres over de kommende måneder.   

VM i Oman er det første af tre stævner, der afgør den internt danske OL-udtagelse. Anne-Marie Rindom sejlede også for Danmark ved OL i 2012.

content-loader
content-loader
content-loader