Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Kvinderne først til Loirent - første kvindesejr siden 1989

04.11 kom svenske SCA først til Lorient i Frankrig. 45 minutter senere kom danskerbåden Vestas på en andenplads i Volvo Ocean Race. Se re-live. 16. juni sejles mod Göteborg, 960 sømil.

Af Troels Lykke |

- Det har været en lang rejse før og vi har haft et bjerg at bestige for at komme så langt som vi er nu, siger Team SCAs britiske skipper Sam Davies, efter hun gik i mål her til morgen.

Kvinderne sejlede de 647 sømil fra Lissabon til Loirent på tre dage og 13 timer.

Kvindernes sejr er den tredje etapesejr for kvinder i Volvo Ocean Race, sidst det det skete var med holdet Maiden med Tracy Edwards som skipper, der vandt to etaper i D-klassen i 1989-90.

Vestas tog en overraskende andenplads i deres comeback, hvor Peter Wibroe og Nicolai Sehested var med, efter båden blev klar.

Der har været nervøsitet for om båden nu klarede hele turen, efter som holdet ikke har kunne nå at lave de optimale test for en ny båd, som Vestas VO 65er reelt er, efter den blev et bådvrag i november 2014, men italienere byggede båden op på rekordtid.

Abu Dhabi tog 3. pladsen og ligner nu virkelig vindere af sejladsen, da Brunel togen 5. plads efter Mapfre og Dongfeng sluttede på en 7. og sidsteplads.

Minbaad.dk er i Göteborg til inport race 27. juni, men bådene kommer allerede i mål om cirka 12 dage i Sverige, efter at starten den 16. juni i Loirent, går mod Göteborg, en sprintetape på 960 sømil.

Se samlede stilling i Volvo Ocean Race

Flot, flot andenplads til Vestas fra KDY.

content-loader
content-loader
content-loader