Gå til hoved-indhold
Havne
Havnen er med sin størrelse og centrale placering, meget velegnet ifm. afvikling af flydende bådudstillinger, fortæller tidligere Dufour-forhandler, Peter Poulsen fra Randers.

DSB kræver halvdel af Nyborgs havnebassin

Peter Poulsen risikerer at have købt en Nyborg færgehavn, hvor han ikke får lov til at bruge vandet til den kommende Admiral Marina. Retssag på vej.

Af Troels Lykke |

I 2009 købte Peter Poulsen den gamle færgehavn ved Knudshoved ved Nyborg af DSB. Han har i seks år arbejdet på at lave færgehavnen om til Danmarks største marina, Admiral Marina.

Men nu viser det sig, at rettighederne til vandet i havnen muligvis ikke er fulgt med i salget.

Peter Poulsen risikerer altså at have købt en havn, hvor han ikke får lov til at bruge vandet.

Tvivlen om rettighederne til havnebassinet er opstået, efter at DSB har skrevet, at de ønsker at have mulighed for at benytte omkring halvdelen af havnebassinet. Det er et ønske, der undrer Peter Poulsen fra A/S Knudshoved Havn.

Tænkte at de måtte være gået fra forstanden

- Jeg tænkte, at de jo nærmest måtte være gået fra forstanden. For vi har købt rettigheden til det fulde havnebassin tilbage i 2009, siger Peter Poulsen til DR Fyn.

Tidligere borgmester i Nyborg Erik Christensen har fulgt planerne om at anlægge en lystbådehavn i den gamle færgehavn tæt. Han er noget forundret over DSB's planer om at kunne bruge halvdelen af bassinet.

- Planerne om at lave Danmarks største marina i den gamle færgehavn har været kendt af alle hele tiden. Rent moralsk synes jeg, det her virker noget ufint, siger Erik Christensen.

Nu ser Peter Poulsen ingen anden udvej end at gå til domstolene.

Kilde: Dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader