Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Opsummering af serien i 2015.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

SAP tog andenplads overalt i Extreme 40-serie

Jes Gram-Hansen, Rasmus Køstner og Emil Lübeck kæmpede hårdt for at holde Red Bull bag sig i Sydney, hvor de tog en andenplads og det gav flot podieplads overalt, selvom ror blev sejlet af.

Af Troels Lykke |

Det blev til en andenplads i Sydney og en samlet andenplads i hele Extreme Sailing Series i 2015 for det danske SAP-hold med skipper Jes Gram-Hansen, taktiker Rasmus Køstner, samt gasterne Thierry Douillard, Mads Emil Stephensen Lübeck og Brad Farrand.

Først blev The Wave, Muscat. De vandt suverænt efter gode stabile starter, der er livsvigtige på de ekstremt korte baner.

- De kunne vælge hvor de ville starte på The Wave og kunne derfor bedre finde deres eget spor og gode til at skifte gear når der kommer et pust eller vindskift og rigtige gode til at holde roen i båden. Holdet er på 8. år, siger Mikkel Hartvig-Andersen, communications manager for holdet.

Træner Michael Hestbæk, der har vist sig at gøre forskellen på holdet i år, forklarer på sin facebook-side.

- Det har været en lang, hård, succesfuld, lærerig, hyggelig og til tider neglebidende sæson. Drengene har virkelig kæmpet hårdt og det har været en fornøjelse at arbejde sammen med teamet. Dette resultat er samtidig holdets bedste til dato, dejligt at kunne være med til bidrage. Super godt gået SAP Extreme sailing team, lyder det fra Hestbæk.

Hver sejlads talte dobbelt i det sidste stævne, så der var meget på spil. Det handlede om at Red Bull ikke skulle forbi det danske hold.

Ror sejlet af Gazprom

- Det var grimt men vi nåede det, siger taktiker Rasmus Køstner.

- Vi havde problemer med vores løjgang og vi fik ikke sejlet vores retning og marginen til vores nærmeste rival Red Bull krympede, siger Køstner.

Han fortæller også at han i en sejlads fik presset Red Bull, men at det blev dyrt da Gzsprom sejlede roret af dem i en sejlads og holdet måtte udgå, men siden gav juryen dem erstatningspoint og danskerne kunne holde andenpladsen.

Lige nu sidder holdet på en restaurant i Sydney og fejrer sejren.

Nu til farlig GC 32 - sejler fik næsten fod skåret af

Næste år sejlet i de foilende GC 32, der er farlige og foilende, således har 42-årige Franck Cammas fra et franske America's Cup-hold Groupamas, næsten fået sin fod skåret af og åbent skinnebensbrud to steder, da den ramte roret, da han faldt af båden i høj fart. Men læger siger at han skulle få sin førlighed tilbage.

Glade danskere i Sydney. Foto: Tristian Stedman

Sommer og sol i Sydney. Foto: Tristan Stedman

Dansk jubel. Foto: Tristan Stedman

Da træner Michael Hestbæk kom til blev det til en samlet podieplads til danskerne. Nu starter alle forfra med GC 32er. Danskerne har købt en ny til 300.000 euro, og til januar starter træningen. Foto: Tristian Stedman

content-loader
content-loader
content-loader