Gå til hoved-indhold
Rosendahl-tvillingerne skal i denne uge forsvare sidste års Matchrace Ungdom-VM titlen sammen med Joachim Aschenbrenner. Foto: KDYKapsejlads
Rosendahl-tvillingerne skal i denne uge forsvare sidste års Matchrace Ungdom-VM titlen sammen med Joachim Aschenbrenner. Foto: KDY

Rosendahl-tvillinger nye i matchrace tager DM-guld

Hvor svært kan det være. For tre år siden begyndte Lars-Peter Rosendahl og Hans-Christian Rosendahl med matchrace og allerede nu vinder de DM i Skovshoved.

Af Troels Lykke |

Ved weekendens matchrace DM  havde 10 danske teams stillet til start i DS 37’erne i Skovshoved. En fuld round robin i hård vind afgjorde hvem der skulle blive Danmarksmestre. Guldet gik til Rosendahl, Sølv til Boidin og Bronze til Viltoft.

3 år fra nybegynder til DM Guld
Det er 3 år siden at tvillingerne Lars-Peter Rosendahl og Hans-Christian Rosendahl begyndte at sejle Matchrace, og nu efter mange timer på vandet i diverse kølbåde kan de kalde sig Danmarksmestre i Matchrace.

”Vi er så glade, det er sådan en fed følelse”, siger Lars-Peter Rosendahl, der er skipper.

Lars-Peter Rosendahl og Hans-Christian Rosendahl – det blonde tvillingepar, der efterhånden er kendt i hele sejler-Danmark, var ikke det eneste brødrepar ombord på guld-holdet.

Teamet bestod også af Jeppe og Søren Ditlev samt Jonas Funk – og netop denne konstruktion var opskriften på sejr ifølge Lars-Peter Rosendahl:

”Vi havde et rigtigt stærkt hold. Vi teamede op med Joachim Aschenbrenners hold med Ditlev-brødrene og Funk.”

Og samarbejdet fortsætter den kommende uge, hvor Rosendahl-tvillingerne skal forsvare sidste års Matchrace Ungdom-VM titlen sammen med Joachim Aschenbrenner.

Boidin gør comeback
Martin Boidin har tidligere sejlet Matchrace, men har de sidste 3 år sejlet Finn-jolle. For for et par uger siden samlede han og et par andre tidligere Matchracesejlere et comeback-team med Jesper Bjørn Hansen, Sebastian Bay, Hans Christian Lindstrøm Wegge og Axel Skafte-Holm.

Selvom teamet var lavest ranket viste de fra start at de var med i kampen om topplaceringer, med næsten rene sejre.

”Det har været en styrke for mig at have dedikeret mig til en olympisk jolletype i nogle år – jeg er blevet max udfordret på nogle andre parametre, der har udviklet mig som sejler,” siger Martin Boidin, men også han understreger at det var en teamindsats:

”Vi har jo samlet et stærkt hold, der alle har mange timer på bagen både sammen og hver for sig, og vi fungerede godt på vores poster.”

Stolt arrangør vinder bronze
Rasmus Viltoft, der til dagligt leder Matchracecenteret i KDY og også har været arrangør for stævnet formåede tilmed også at sejle en bronzeplads hjem i weekendens DM.

”Det er en grå og blæsende weekend, men alligevel er intensiteten og humøret i top hos alle – det er jeg virkeligt glad for. Jeg ville selvfølgeligt gerne have vundet guld, men når det er sagt så er jeg glad for den kombination af podieteams – de unge, comebackdrengene og os erfarne.”

De deltagende teams var: Viltoft, Lier, H. Christensen, Degnegaard, Rosendahl, Bech, Jacobsen, L. Christensen, Austin-Fraser og Boidin.

Matchrace det perfekte springbræt
Der er i øjeblikket mange funderinger på hvor Matchrace er på vej hen med M32’ere fremover i Touren osv., men ifølge Rasmus Viltoft, der er ansat af KDYs matchracecenteret, skal man ikke undervurdere den uddannelse man får gennem matchracecenteret.

”Det er her alle Danmarks bedste sejlere - udover dem, der sejler i de Olympiske klasser - har været igennem. Vi har sejlere der er rykket videre til Volvo Ocean Race, Americas Cup, World Match Racing Tour osv., der alle har fået deres grunduddannelse i KDY’s Matchracecenter. Rosendahl-tvillingerne, der vinder DM denne weekend er et godt eksempel på et par sejlere, der har været gennem centeret i 3 år, og nu er klar til at komme til tops i sejlerverdenen”, siger Rasmus Viltoft.

Lars-Peter Rosendahl er måske fremtidens stjerne i matchrace.

Rasmus Viltoft var før stævnet favorit til at vinde DM, efter vores overbevisning.

Matchrace bliver sjældent kedeligt for alle om bord.

content-loader
content-loader
content-loader