Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
H-båds-sejlerne er stadig aktive i Silkeborg, selvom man også sejler J/70er.

Ny Himmelbjerg-sejlads - 19 meter over havet

Silkeborg Sejlklub starter ny efterårs-sejlads for H-bådene. Det bliver med en nyt sponsornavn, Haarup Mixer Cup, fortæller sponsor og sejler Ole Christensen.

Af Troels Lykke |

H- Båds ICOPAL Cup i Silkeborg Sejlklub blev startet i 1976 af Hans Jørgen Jensen (den kendte og sjove), Jens Lynge (den praktiske), og Ole Christensen (som daværende kasserer i H – Bådsklubben).

I 2015 havde man 40 års jubilæum med H-båds stævnet. Der blev sejlet den sidste sejlads ud af de 15, der var blevet sponseret af PANTAENIUS Bådforsikring. 

Det havde været et  særdeles godt samarbejde, som Silkeborg Sejlklub har haft stor glæde af. De 40 stævner i en uafbrudt række, havde fået Silkeborg Sejlklub ind på Sejler-Danmarkskortet, men nu er det slut, fortæller Silkeborg Sejlklub til minbaad.dk i dag.

Ny cup

Sidste nyhed er at Ole Christensen, Silkeborg Sejlklub, har taget opgaven på sig igen for at arrangere en ny Cup, sponseret af Haarup Maskinfabrik A/S,  der fremstiler betonblandeanlæg til ind og udland.

Navnet bliver Haarup mixer Cup. Det første stævne vil blive afholdt den 1. og 2. oktober. Det vil blive Silkeborgs Sejlklubs svar på H- Båds stævnet Rolling Home i Berlin. Dette kendte stævne ligger dog lidt senere.

Der er allerede udsendt indbydelser til alle H- Båds sejlere i Danmark, samt en del i Sverige og Tyskland.

I tidens løb har der været mange sejlerkoryfæer i Silkeborg. Disse sejlere har virkeligt har præget den internationale sejlsport. Det drejer sig om OL-medaljevindere af både guld, sølv og bronze. Herudover et væld af verdens - og nationale mestre i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Verdensmestre møder op

Alle disse topsejlene vil også blive inviteret, selv om de måske kan være lidt rustne i H- Båden. Det er dog ikke alle der er rustne.

Flere af dem sejler stadig H- båd.  Det drejer sig om den tre dobbelte verdensmester i H- Båd, Morten Nielsen fra Roskilde, og den dobbelte verdensmester Steffen Stegger fra Hadsund.

De har begge sagt de kommer, og Ole Christensen håber også på, at  den nuværende verdensmester Claus Høj Jensen fra Holbæk kommer til Silkeborg.

Silkeborg Sejlklub er kendt for mange H-både.

content-loader
content-loader
content-loader