Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Frederik Just Melson og Markus Nielsen. Foto: Jesper Grønnemark

Mød vinderne af Red Bull Foiling Generation

49erne Frederik Just Melson og Markus Nielsen fra Middelfart Sejlklub tog sejr og skal repræsentere Danmark i international finale i 2016. Se også cool video fra Aarhus.

Af Troels Lykke |

Fornylig var toppen af dansk sejlsport i alderen 16-20 år samlet i Aarhus til den internationale kapsejlads Red Bull Foiling Generation.

Frederik Just Melson og Markus Nielsen fra Middelfart Sejlklub tog den nationale sejr og skal repræsentere Danmark i den internationale finale i 2016.

Redbull.dk tog en snak med de to drenge efter de havde vundet for at høre lidt om deres drømme, mål og hvordan det var at deltage i Red Bull Foiling Generation.

Hvordan var det at deltage i Red Bull Foiling Generation?

Frederik:
 - Det var helt fantastisk. Vi fik af vide at der ville være det her event i starten af i år og så ansøgte vi og da vi så fik af vide at vi var med, har vi glædet os sindssygt. Det har været en kæmpe oplevelse at komme ud og prøve de her flyvende katamaraner

Markus:
- Når man lykkedes med at få båden til at foile, føles det som at være på et flyvende tæppe, der flyver henover vandet. Der er ikke noget sprøjt ikke nogen larm. Man flyver bar lydløst henover vandet.

Var katamaranerne svære at styre?

Frederik:
- Vejret her ude på Aarhus bugten har været ret tricky. Når vinden kommer inde fra skoven springer den rundt og skifter retning, og det gør det virkeligt svært at sejle i, så man skal virkelig hold øjnene åbne. Alt kan ske.

Se galleri fra stævnet i Aarhus

Hvordan vil I forberede jer frem mod den internationale finale i 2016?

Frederik
- Vi sejler jo sammen i 49’eren så vi kommer til at træne rigtigt meget i den. Så håber vi at frem mod finalen næste år at kunne få noget træning i nogle både der minder mere om dem her, de her foilende katamaraner, for at få teknikken helt på plads.

Hvad er jeres største drøm i forbindelse med jeres sport?

Frederik:
- Min største drøm er at komme til OL og få en medalje. Og så er det også at deltage i Americas Cup, som er det ypperste inde for sejlsport. Og der er det faktisk relevant med den her sejr. For der er det også i foilende katamaraner. Så jeg tror at vores sejr kan bringe os et skridt nærmere vores mål.

Markus:
- Min største drøm er at kunne komme til at leve af at sejle. Bare sejle. Så det her kan potentielt åbne nogle døre for at kunne komme ind og snakke med nogen om at sejle i de store både, hvor man får penge for det.

Next step for de to drenge er World Final i 2016, hvor de skal dyste mod de andre 6 hold fra Japan, Storbritannien, Italien, Sverige, Rusland og Frankrig.

Frederik Just Melson og Markus Nielsen fra Middelfart Sejlklub tog den nationale sejr. Foto: Jesper Grønnemark

content-loader
content-loader
content-loader