Gå til hoved-indhold
Mini 650'eren er en vild kapsejler. Foto: Ole LarsenKapsejlads
Mini 650'eren er en vild kapsejler. Her står den dog sikkert hjemme i Randers. Foto: Ole Larsen

Ole: Drømmen om solosejlads lever stadig

2009 er året, hvor jeg tager beslutningen. Jeg vil deltage i de store solohavkapsejladser jorden rundt, fortæller Ole Larsen fra Kaløvig Bådelaug i ny blog.

 

Af Ole Larsen, solosejler |

Tømrer og solo-sejler Ole Larsen er ny blogger på minbaad.dk. Følg ham i drømmen om at sejle de største solosejladser jorden rundt og vær med, når han deler både op- og nedture.  

Der vil komme en ny blog hver måned - læs den første her:

2009 er året, hvor jeg tager beslutningen. Jeg vil deltage i de store solohavkapsejladser jorden rundt. 

Jeg tænkte dengang, at Velux5Oscan, som var en dansk sponseret havkapsejlads, måtte have en dansker med. 

Umulige sponsorater
Som den første dansker nogensinde, der deltager i en havkapsejlads, tænkte jeg, at det ville blive nemt at finde de økonomiske samarbejdspartnere. Der måtte være mange, der var interesseret i et sådant samarbejde. 

Men nej. Til min store - og måske lidt naive forundring - var der noget, der hed Finanskrise. Alle folk snakkede om den. 

Jeg kom ikke afsted. Og tro det eller ej - jeg er faktisk ikke kommet afsted endnu. Jeg har simpelthen ikke fundet den der ivrige samarbejdspartner. 

Jeg har stadig lysten, viljen og gejsten. Jeg tror på, at det nok skal lykkes. Jeg arbejder mig stille og roligt frem mod målet.

Nu har jeg også fået lagt en lidt mere realistisk plan, end jeg havde i 2009. 

Jeg kom frem til, at livet som solosejler på det professionelle plan ikke er noget, du bare lige gør. 

Der skal lidt mere til end beslutningen og lysten. Det er klart en start, men det er vel som alle andre karrierer - der skal en stor del planlægning og træning til. 

Vild solobåd
Jeg har nu besluttet mig for at starte i Classe Mini-sejladserne. Her sejler du i en Mini 650. Kongesejladsen hedder Mini Transat, en solosejlads over Atlanten på ca. 4200 sømil. 

Båden - en Mini 650 - er en af de mest ekstreme sejlbåde. Med sine kun 21 fod har den et sejlareal på over 120 m2 og en vægt omkring 1000 kg. 

Det gør, at den har et enormt fartpotentiale samt rigtig mange udfordringer - det er sindssygt sjov. 

Valget faldt på netop denne bådtype, da den er bygget til solosejlads, med svingkøl og vandballast ligesom de store både, som bruges til de lange solosejladser jorden rundt. 

Rekord i Silverrudder
I den første tid, hvor jeg sejlede båden, gik det mest ud på at lære at sejle den. Den overrasker mig stadig. 

Jeg var med første gang, der blev sejlet Silverrudder i 2012. Her satte jeg rekord i min bådklasse med en tid under 24 timer.

Der havde jeg blot sejlet Mini 650 i nogle måneder. Jeg var helt vildt glad for resultatet. 

Undervejs sejlede jeg 14 knob og fulgte med nogle af de helt store både op mellem Fyn og Langeland. Båden er SÅ fed at sejle!

På land siden august 
Sidste år brugte jeg rigtig meget tid på at sejle båden til det yderste og lære den at kende. 

Jeg måtte derfor også opleve, at rigtig mange ting gik i stykker på båden. Den har nu været på land fra august 2014 efter Bornholm Rundt og helt indtil nu. 

Og hjælp, hvor har det været svært ikke at kunne sejle. Jeg havde lige vænnet mig til at sejle det meste af året. Men nu – snart - om nogle få dage - skal den i vandet igen. 

Jeg kan simpelthen ikke vente længere. Båden har stået hjemme, hvor jeg har brugt tiden på at få lavet alt det, som var gået i stykker. Samtidig har jeg fået lavet en del om på nogle ting i båden. 

Den er SÅ klar til at komme i vandet. Jeg glæder mig til at få afprøvet alle justeringer. Jeg planlægger at leje en bil torsdag og sætte den i vandet i Kaløvig. Jahuuuu…!!!!

Hvis du har en bil, der kan trække to tons og ikke har noget at lave torsdag eftermiddag så kontakt mig endelig. Jeg gi’r gerne penge til benzinen og evt. en øl eller to. :-)

Mange sejlerhilsner
Ole Larsen, solosejler

Solosejler Ole Larsen

content-loader
content-loader
content-loader