Gå til hoved-indhold
Maria Hammer og Lars Taarnskov med sønnen Christoffer, der skal med over Atlanten. Foto: Anders LiebstTur
Maria Hammer og Lars Taarnskov med sønnen Christoffer, der skal med over Atlanten. Foto: Anders Liebst

ARC’en starter om få dage - læs interview med danskere

Langturssejlere fra hele Europa er samlet i Las Palmas inden starten på ARC’en søndag. Heriblandt er VOR65'eren Brunel. Fire danskere deltager.

Af Anders Liebst |

En række langturssejlere befinder sig netop nu på Las Palmas, Gran Canaria, hvor starten på ARC’en 2015 går om få dage. 

Ti års forberedelse 

Blandt dem er Lars Taarnskov og Maria Hammer, som har tilbragt de sidste to måneder på Las Palmas. Her har der været fuld gang i forberedelserne frem mod deres 2700 sømil lange tur. 

Til daglig har de to sejlere hjemhavn i Rungsted, hvor de sidste ti år har været præget af forberedelser frem mod turen.

- Vi skal jorden rundt på mellem fire og ti år. Vi får se, meget kan ske derude, forklarer Lars Taarnskov om de foreløbige planer.

Tre ugers sejlads

I første omgang gælder det dog turen over Atlanten med ARC’en. En tur, som vil tage i omegnen af tre uger. 

- Hvis der stadig er østlig vind på søndag, når starten går, så tager vi den direkte rute og går ikke sydover for at fange passaten, fortæller Lars Taarnskov. 

For dem er samværet med de andre ARC-sejlere i forbindelse med Atlanthavs-krydset en af de store oplevelser på jordomrejsen. 

- Vi er på en lang tur, men det er klart, at dette er et højdepunkt. Vi var her for seks år siden, uden båd, for at snuse til stemningen, og nu er det vores tur, forklarer de to sejlere. 

Både op til 100 fod 

Danskerne skal sejle i en Hollandsk 48-fods Van de Stadt Samoa, som ifølge ejerne er velegnet til formålet. Den ligger i midten af ARC-feltet, som tæller både fra 30 til over 100 fod. Herunder hører VOR65’eren Brunel, som tidligere på året snuppede en 2. plads i Volvo Ocean Race. 

Den officielle åbning med indmarch og officielle taler fandt sted for få dage siden. Det var en meget festlig begivenhed med sambaoptog og dinghyrace i havnen, hvor man for alvor fik indtryk af den fantastiske stemning, der er omkring sejladsen. 

Flagene fra alle deltagende nationer gik til tops til lyden af en kanonsalve og blev derefter sænket på halv og ledsaget af ét minuts stilhed i sympati med ofrene i Paris.

Du kan følge Lars Taarnskov og Maria Hammers jordomrejse her

Den største ARC-båd er over 100 fod. Foto: Anders Liebst

Havnen emmer af fest og fantastisk stemning. Foto: Anders Liebst

content-loader
content-loader
content-loader