Gå til hoved-indhold
- Det, der er problemet, er hvis nogen ikke kan sejle og alligevel får beviset, siger Sten Emborg fra Søfartsstyrelsen.Kort Nyt
- Det, der er problemet, er hvis nogen ikke kan sejle og alligevel får beviset, siger Sten Emborg fra Søfartsstyrelsen.

Rekord: Speedbådekørekort på 30 minutter

Svendborg: Få et speedbådskort på tre timer! Sådan lyder et af slagstilbudene fra nogle af de firmaer, der tilbyder kurser i speedbådssejlads med en afsluttende eksamen.

 

Af Troels Lykke |

Kurserne møder nu modstand fra flere sider. Den rutinerede sejler Claus Anker Hansen fra Vindeby betragter lynkurserne som uansvarlige.

- Når man får sådan et kort, så giver det en falsk tryghed og en forhåbning om, at man trygt kan invitere venner og familie med ud og sejle. Men mange har ingen sejlererfaring og ingen anelse om hvilke enorme kræfter der ligger i de store motorer, siger han til fyens.dk

Også Niels Poulsen, ejer af den private Svendborg Sejlerskole, er ude med riven efter lynkurserne. I hans skole tilbydes der kun weekendkurser.

- Vi vil ikke sætte nogen ud og sejle, som aldrig har set et søkort eller som ikke har et tilstrækkeligt kendskab til bøjer og sømærker, siger Niels Poulsen.

En af konkurrenterne, Sydfyns Sejlerskole, tilbyder kurser på tre timer, og dem vil indehaveren, Poul Ejnar Pedersen, godt lægge navn til. Han understreger, at hans kursister har sat sig ind i tingene og læst skolens materiale, inden de møder op til tre timers-kurset.

- Gør man det, så kan man godt få speedbådskortet efter tre timer, siger Poul Ejnar Pedersen.

Han tilføjer, at sejlerskolens rekord er en kursist, der tog speedbådskort på en halv time.

Søfartsstyrelsen vil skærpe krav

I Søfartsstyrelsen har de kendskab til lynkurserne, og er blandt andte på den baggrund i gang med at lave en opstramning af reglerne.

- Vi har hørt, at der har været kritik af niveauet ved speedbådsprøverne, og derfor har vi sat et arbejde i gang, hvor vi vil skærpe og især præcisere de krav, der er ved prøven, siger Sten Emborg, specialkonsulent i Søfartsstyrelsen.

Han understreger dog, at styrelsen ikke vil sætte krav om, at et kursus skal have en bestemt varighed.

- Det, der er problemet, er hvis nogen ikke kan sejle og alligevel får beviset, siger Sten Emborg.

Kilde. Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader