Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fører lige nu stort.

Baad og Thusgaard fører VM efter tre prikker

Med tre førstepladser har 49erFXerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard taget føringen fra start i Argentina. Warrer og Thomsen på 20. plads i 49eren.

Af Troels Lykke |

VM i Argentina det første af tre stævner, der er afgørende for, hvilken dansk besætning, der skal have glæde af kvotepladsen ved næste års OL.

Hvilken del af opgaven, der vægter højest, kan være svært for sejlerne at udpege, men at blikket er rettet direkte mod toppen, blev førstedagens sejladser udfor San Isidro nord for Buenps Aires, skriver Politiken.dk 

Med tre førstepladser har Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen taget føringen fra start, og selv ikke en femteplads i dagens fjerde sejlads kunne fravriste dem den samlede føring, viser stillingen 

»Prik, prik, prik«, som en glad og stolt Marie Thusgaard siger på en video på sejlerlandsholdets facebookside.

De 44 mandskaber er delt er de første tre dage delt i to felter, og de to øvrige danske mandskaber er også med helt fremme i kampen om VM-medaljerne.

Jena og Katja lige efter

Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen er med en serie på 2-2-6-4 på en samlet 4.-plads og søstrene Maiken Foght og Anne-Julie Schütt er nummer 9 efter placeringerne 2-2-18-13 på førstedagen.

Efter tre dage med indledende sejladser sejler de 22 bedste om VM-medaljer og OL-kvalifikation i guldfeltet, og lørdag afgøres kampen om VM-titlen i et medalrace med de 10 bedste både.

Kom kvinderne godt fra start, gik det lidt mere trægt for den tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer, der sejler sammen med Anders Thomsen.

Placeringerne 25-3-11 giver en samlet 20.-plads efter førstedagen, skriver Politiken.dk

content-loader
content-loader
content-loader