Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Martin Kirketerp styrer mod VM-sølv eller bronze

Vi fangde Aarhus-sejler Kirketerp her til morgen, efter han havde dykket under TP52eren Platoon på Mallorca. VM slutter i dag og det tyske hold ligger til bronze, 3 point efter Quantum-båd.

Af Troels Lykke |

Martin Kirketerp har mange gøremål ud over at sejle på den cool TP52er Platoon.

- Jeg kunne ikke tage telefonen, da du ringede, var lige nede og dykke og gøre bunden ren, der er ekstremt varmt her på Mallorca, man kampsveder, og efter et døgn er der allerede en del begroning, man kan virkelig se hvor man kommer til, når båden renses i bunden, siger Martin Kirketerp, der står med dykkerudstyr i badebukser.

Det tyske hold har haft et godt stævne og ligger på en bronzeplads ved VM i TP52 og der mangler to sejladser i dag før stævnet slutter for de tolv både.

- Vi har rigtig god fart i kassen, gode starter, men laver også helt fatale fejl, hvor vi kommer sidst over startlinjen. Der er ingen fratrækkere i stævnet, så det er med ikke at falde igennem. Vi har heldigvis to førstepladser, men er også blevet nummer sidst, fortæller Kirketerp, før starten går klokken 13 i dag, hvor der igen forventes en søbrise på mellem 9 og 14 knobs vind.

Holdet er blevet forbedret efter de har fået America's Cup-sejleren Rod Davis på 59 år som træner.

- Rod Davis han har styr på tingene, han kan lede og organiserer, han er behagelig, og han får meget på personlighed og sit CV i orden. Han har givet os på Platoon ro på og selvtillid. Vi er rigtigt godt tilfredse, vi er med i medaljekampen, siger Kirketerp, der må afbryde interviewet, da der var teammøde, netop med Rod Davis.

Her står 33-årige Martin Kirketerp med ryggen til og grinder på Mallorca i 33 graders varme.

content-loader
content-loader
content-loader