Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Siden 1967 er der bygget over 5300 af de populære H-både. Foto: Sejlklubben Køge Bugt

H-både klar til VM-udtagelse i Hundige

Når H-bådene mødes til den første VM-udtagelse i maj, vil det være med den erfarne Alex Bøggild som stævneleder. Det fortæller arrangørerne fra Sejlklubben Køge Bugt.

 

Af Sara Sulkjær |

Det er Sejlklubben Køge Bugt, der står for den første VM-udtagelse i 2015 samt for DM i 2016 for H-både. VM-udtagelsen finder sted d. 8.-10. maj i år, hvor den erfarne H-bådssejler Axel Bøggild vil være stævneleder. 

- Jeg har selv sejlet i klassen fra 1974 frem til 2007, hvor jeg skiftede H-båden ud med en stor motorbåd. Det var en god oplevelse, men jeg har manglet sejlene. Da Helle (Axels kone, red.) og jeg kom hjem, købte vi en Comfortina 32, en fin sejlbåd, men ikke en H-båd, fortæller Axel Bøggild i en pressemeddelelse. 

- Jeg savner at sejle i klassen, så måske ”I will be back”. Nu starter jeg med at være stævneleder til VM-udtagelsen og DM, fortsætter han. 

Stor erfaring

I sejlklubben er der nedsat en stævneledelse bestående af Carsten, Michael, Per og naturligvis Axel Bøggild. De står for koordineringen, hvor der under afviklingen af stævnet vil være mere end 30 klubmedlemmer, der giver en hånd med for at lave et godt stævne for H-bådssejlerne.

Sejlklubben Køge Bugt har gennem årene flere gange holdt DM for H-både og i 2004 endda også VM i klassen. Det er klubbens mål at gentage successen fra disse stævner.

- Jeg har gennem årene haft mange gode oplevelser med kapsejladser i sejlklubber ud over landet. De erfaringer har jeg puttet ned i en ”pose”, rystet den lidt og taget det bedste op, så vi kan lave et par rigtig gode stævner i SKB, fortæller stævneleder Axel Bøggild. 

Optimale forhold i Hundige

Kapsejladsfarvandet ud for Hundige Havn er ganske udmærket til et sådant stævne. Derudover er faciliteterne i havnen gode, der er bl.a. fast søsætningskran, ordentlige bade- og toiletforhold samt et fint klubhus.

Der er god plads til campingvogne og telte på havnen. Kun 5 kilometer fra havnen ligger Ishøj Vandrehjem og Ishøj Hotel.

Som baneleder har sejlklubben allieret sig med Michael Andersen fra Roskilde sejlklub. Michael har flere gange været baneleder i H-bådsklassen, og klubben har rutinerede folk i ledsagerbådene, så der er styr på arrangementet på vandet.

Derudover tilbereder arrangørernes ”huskok” Michael et solidt morgenmåltid, nogle gode sandwich-madpakker og en god middag lørdag aften. For dem som kommer fredag, vil der også være et solidt aftensmåltid. Klubbaren vil naturligvis være åben under hele stævnet.

- Vi i SKB glæder os til at se mange danske H-bådssejlere, men vi vil også være glade for at se H-både fra Sverige og Tyskland, afslutter Axel Bøggild.
content-loader
content-loader
content-loader