Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vintertræningen var allerede i gang i februar i Egå. Foto: Egå Sejlklub

Tidligere 470-topsejler frigiver sin Opti-bog

Henriette Koch forærer sin populære bog "Opti-tips - detaljerne tæller, når det gælder" til fri download. Vi giver dig her de gyldne regler.

Af Troels Lykke |

I bogen Opti-tips kan man bl.a. læse:

De gyldne regler

Altid
- Have fri vind.
- Sejle efter dit eget hoved men tage hensyn til hvor konkurrenterne ligger på banen
- Ligge mellem mærket og feltet
- Koncentrere dig

Aldrig
- Fløjhugge, det er alt for risikofyldt, og du vil tabe mere end du vinder
- Tænke på resultater
- Give op (sejladsen er ikke slut, før du er gået i mål, stævnet er ikke slut, før sidste protestbehandling er behandlet)
- Tænke på sejladser der er sejlet (tænk altid fremad)

Gratis download

Henriette Koch skrev "Opti-tips - detaljerne tæller, når det gælder" da hun var ungdomssejler.

- Årsagen var, at jeg ville give så meget erfaring som muligt videre samt give alle optisejlere muligheden for at blive guidet i den rette retning med trim og teknik - hvad enten man har en dygtig træner eller ej. Jeg har nu doneret bogen til Optimisternes OCD, da klasseorganisationen er det rette sted at forankre bogen, og bogen ligger nu her: www.ocd.dk//uploads/OptiTips_2015_HenrietteKoch.pdf. til gratis download for alle.

Henriette Koch, der deltog i 470-jollen ved OL i 2012, fortæller videre:

- Kort sagt - formålet er at dele erfaring! Det er vigtigt, at optisejlerne landet over ved, at bogen kan downloades gratis.  Som mange andre OL-sejlere, startede min sejlkarriere med mange gode oplevelser i optimistjollen.

Dansk mester kun med 1. pladser

I 2000 dominerede Henrette det danske optifelt og tog VM-sølv for piger, DM-guld med rene 1.-pladser, DM-guld i holdsejlads og vandt begge ranglistestævner.

Hun har gennem årene fået utrolig mange kommentarer på Opti-tips fra både sejlere, forældre og trænere. Flere af de nuværende sejlere på OL-landsholdet er vokset op med Opti-tips.

- Jeg tror og håber, at bogen fortsat vil være til inspiration og gavn for nye sejlertalenter, fortæller Henriette Koch til minbaad.dk.

Henriette Koch var total god i Optimistjollen. Her er forsiden på Opti-tips.

Efter gast Lene Sommer og Henriette Koch (billedet) stoppede i 470'eren, har hun sejlet lidt kølbåd og matchrace men ellers fokuseret på sit arbejde. Sidste år boede og arbejdede Henriette i San Francisco, og til maj flytter hun 8 måneder til Frankrig. Foto: Das Büro

content-loader
content-loader
content-loader