Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
J/70eren er udfordrende at sejle. Skovshoved Sejlklub er på papiret favorit, men Hellerup Sejlklub var bedst til klub-VM fornylig. Foto: Troels Lykke

Sejlsportsligafinalen afgøres nu ved Langelinie

Sejlsportsligaen og Kongelig Dansk Yachtklub holder stævne i København, hvor det afgøres hvilken klub, der vinder og hvem der rykker ned. Der sejles tæt på land.

 

Af Troels Lykke |

I årets sidste sejlsportsligastævne afgøres det hvem der skal på podiet, men der er også en kamp om at undgå nedrykningen.

Der er 18 klubber med i 1. divisionen og her er top 3 inden finalen Skovshoved Sejlklub (52 point), Hellerup Sejlklub (45 point), Åbenrå Sejlclub (43 point) – men pointene er meget tætte så meget kan nå at ske i top 10!

Det fortæller Susanne Boidin fra KDY.

De kan rykke ned

I den anden ende er der ligeledes en dyst, da det gælder om ikke at havne under nedrykningsstregen for de fem sidste klubber på resultatlisten.

Inden finalesejladserne i weekenden er det Skærbæk Bådelaug, Vallensbæk Sejlklub, Sønderborg Yacht-Club, Silkeborg Sejlklub og Middelfart Sejlklub, der ligger til nedrykning.

Flashback fra Champions League Finalen?
KDY har (næsten) lavet et copy paste fra Sailing Champions League sidste år – den eneste forskel er dog at de lover godt vejr i modsætning til sidste år.

Som man kan se på situationsplanen vil der være serveringsvogn, telt samt medievogn i første parket, så man kan følge med i sejladsen lige foran Langelinie Havn.

Audi, der er partner i KDY samt sponsor for Sejlsportsligaen, vil ligeledes udstille biler i forlængelse af pop-up sejlbyen i anledningen af den spændende finale.

Se teaser fra stævnet

Program
Ligafinalen afholdes lørdag den 26. og søndag den 27. september. Der er planlagt sejladser fra 9.00 – 18.00 om lørdagen og 9.00-15.30 om søndagen med LIVE speak og musik fra kl. 10.00 begge dage.

Der kan følges med i resultater og tracking løbende på sejlsportsligaen.dk og der vil ugen efter finalen være en times sammenfatning af Sejlsportsligafinalen i Eurosport.

Sejlsportsligaen er blevet en kæmpe succes, måske følger DS snart op med en ungdomsliga også? (Håber vi). 

content-loader
content-loader
content-loader