Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det blæser i Holland ved VM i Contender. Foto: Thom Touw

Contender-VM i kuling - Andreasen på 5. plads

Australieren Mark Bulka, som også vandt optaktsstævnet "Dutch Open" har lagt sig i spidsen, men Søren Dulong Andreasen og Jesper Nielsen er nummer 5 og 6, efter to sejladser.

Af Troels Lykke |

Vejret har - som i Danmark - ikke vist sig fra sin bedste side. Lørdag blev Holland ramt af landets værste storm nogensinde, og måling af både måtte sættes på pause imens stormen rasede, fortæller Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub.

Selvom stormen er overstået, så har det været en dag med rigtigt meget vind - og rigtig meget regn. I perioder så meget regn at det gik ud over sigtbarheden på IJselmeer-indsøen nord for Amsterdam, hvor der sejles.

Dette vejr gav en del action til stævnet - mange både kunne i klare sig i den meget voldsomme vind, der kom i løbet af anden sejlads.

Forstaget røg

Jeg var selv en af dem der måtte trækkes ind, da forstaget ikke kunne holde til det voldsomme vejr og masten derfor lagde sig ned. Men jeg var langt fra den eneste sejler som måtte udgå af dagens anden sejlads.

I morgen lover de igen rigtigt meget vind, men det ser ud til at slutningen af ugen byder på mindre vind (og lidt sol), så verdensmesteren bliver en alsidig sejler.

Se fotos fra VM i Holland

Bemærk også at Frederikke Mikkelsen fra Hellerup Sejlklub er - trods placeringen som nummer 115 langt tilbage - den næstbedste kvinde til VM.

Jeg selv fik en 43 i første sejlads, men knækkede forstaget i anden sejlads, så jeg er den bedst placerede uden mast, nr. 107, da jeg kun har gennemført en sejlads, forklarer Jon Møgelhøj til minbaad.dk.

Resultater fra VM i Contender i Holland

content-loader
content-loader
content-loader