Gå til hoved-indhold
Fra venstre ses Claus Nygaard, Michael Empacher og Brian Frisendahl. Holdets fokus i år var kun Guldpokal i Folkebåden, de før har vundet DM i.Kapsejlads
Fra venstre ses Claus Nygaard, Michael Empacher og Brian Frisendahl. Holdets fokus i år var kun Guldpokal i Folkebåden, de før har vundet DM i. Foto: Gerhard Neumann

Folkebåd: Sådan tog Frisendahl og co. sølv i guldpokal

Folkebåds-sejlerne Brian Frisendahl, Michael Empacher og Claus Nygaard fra Sundby Sejlforening giver her en opskrift på deres topplacering i Warnemünde.

Af Troels Lykke |

Det blev til sølv i Folkebådenes Gold Cup i år i Warnemünde for rorsmand Brian Frisendahl og besætning. Flere danske hold var iblandt de 50 både, viser resultatlisten.

Michael Empacher. Hvordan kunne det være I klarede Jer så godt? Har I ændret noget i år med sejl, trim eller båd?

- Vi har intet ændret. Samme båd, samme mandskab, samme standardsejl fra North. Det virker med god boatspeed i de fleste vindstyrker. Vi måtte dog arbejde lidt mere med at holde forstagssagget i de højere bølger end vi er vant til. Bl.a. måtte vi holde hækstaget mere stramt end normalt. Vi havde på forhånd og med god hjælp fra vores sponsorer gjort meget ud af:

o   Få en færge derned i god tid for at undgå sommerferie køerne

o   Bo godt på et pensionat i gå afstand til havnen

o   Komme ud i god tid hver dag for at lære det noget anderledes farvand at kende – bølger, strøm, vindstyrker på banen samt ikke mindst vindspring er bare anderledes end det Øresund eller de fjorde, vi normalt sejler i

o   Vi prøvede kort sagt at gøre alle de rigtige ting rigtigt - og undgå at få al praktikken ved at være på udebane til at fylde unødigt – det er roen på vandet der gælder.

Gold Cup foregik i bølger men også i let vejr

Gold Cup blev sejlet blandet vejr i Østersøgen. Første kapsejladsdag om mandagen blev afviklet med først frisk vind og bølger, hvorefter vinden gradvist forsvandt men bølgerne var der fortsat.

- Det er en stor udfordring i en tung Folkebåd. Om tirsdagen blev bådene af dommeren holdt i havn fordi vinden var for svag og modstrømmen for stærk til at kunne gennemføre sejladser.  Onsdag blev der sejlet i frisk vind med høje bølger. Torsdag var vinden så svag at starten til dagens sejlads først gik sent eftermiddag og fredag var der let men meget svingende vind men nok til at gennemføre to finalesejladser, forklarer Michael Empacher til minbaad.dk.

Hækstaget blev holdt mere stramt hos Frisendahl-holdet på grund af store bølger. Foto: Gerhard Neumann

content-loader
content-loader
content-loader