Gå til hoved-indhold
31 både deltog i den første Eleore Rundt i over 30 år. Foto: Bo VestergaardKapsejlads
31 både deltog i den første Eleore Rundt i over 30 år. Foto: Bo Vestergaard

Elleore Rundt genoptages efter 30 år

Elleore Rundt er ikke kun en kapsejlads. Det er også en sejlads, hvor alle sejlere kan være med uanset bådens stand, alder og klubmedlemsskab, forklarer arrangørerne fra Marbæk.

Af Sara Sulkjær |

Lørdag den 26. september var dagen, hvor Marbæk Sejl- og Motorbåds Klub genoptog Elleore Rundt. Det skete efter mere end 30 års pause.

Intet målerbrev

Sejladsen er en gammel tradition, hvor man én gang om året sejler en crusingsejlads fra Frederikssund til ”kongedømmet” Elleore, tæt på Roskilde.  

Kapsejladsen er en doublehand-sejlads, altså med maksimalt to sejlere om bord. Her sejles ikke efter målerbrev eller andre tekniske krav, som kan forhindre sejlere i at deltage. 

- Elleore Rundt er ikke kun en kapsejlads. Det er også en sejlads, hvor alle sejlere kan være med uanset bådens stand, alder og klubmedlemsskab, forklarer arrangørerne fra Marbæk i en mail til minbaad.dk.

Svære passager neutraliseret

31 tilmeldte sejlbåde startede fra Frederikssund i solskin med frisk vind fra nordvest. Det gik stærkt. Først en lille afstikker mod Kronprins Frederiks Bro for derefter at runde en bagbord bøje. 

Herefter blev kursen sat direkte mod syd, hvor de mange både var et flot syn på fjorden. Enkelte forsøgte med spiler, men den friske vind drillede de modigste af sejlerne. 

De svære passager gennem renderne ved Kølholm og Eskilsø er af sikkerhedsmæssige grunde neutraliseret. Her det også tilladt at sejle for motor, hvis vinden ikke er i gunstig retning. 

Sejltiden i de neutraliserede zoner fratrækkes den samlede sejltid. 

Luffe 40 første båd rundt

Den hurtigste båd i mål blev en Luffe 40 med Jens Erik Tage ved roret. Han kom i mål i en samlet sejltid på 2 timer og 54 minutter for de omkring 24 sømil.  

Korrigeret for handicap blev vinderen faktisk den mindste båd i feltet, en ”606” med Esben Christiansen. 

Efter behørig præmieoverrækkelse blev der grillet og festet på Marbæk Havn. 

- Succesen gentages til næste år i september. Alle sejlere er velkomne, lyder opfordringen fra arrangørerne. 

content-loader
content-loader
content-loader