Gå til hoved-indhold
Udstyr
Minbaad.dk testede fornylig en løs rebstige og kunne ikke komme op, derfor har vi købt denne badestige i alu til en H-båd for 600 kr. Foto: Troels Lykke

Kastrup-sejler: Rebstige er måske falsk tryghed

Karsten Schack Meyer‎ fra Kastrup fik sin datter til teste en rebstige, men hun kunne ikke komme op i båden. Sejler døde fornylig da badestige gik i stykker.

Af Troels Lykke |

Mand over bord. En melding, der ikke er sjov pludselig at få. Slet ikke når man selv ser sin datter gå bagover ud af IF-eren. Tænke - du har lært MOB i 2013 og 2014, da du tog duelighedsbeviset.

Råbte til datteren om at tage det roligt, hun havde jo vest på og jeg skulle nok hurtigt komme tilbage. Som sagt så gjort. Jeg lagde båden helt stille ved siden af hende, forklarer IF-sejler Karsten Schack Meyer‎.

Her kom så problemet: Jeg kunne ikke få hende op. Hentede en rebstige, som jeg havde set i båden. Den var ikke til nogen hjælp, da den bare forsvandt ind under båden, når hun trådte i den.

Heldigvis lå vi tæt på en badebro og ved at lægge storsejlsskødet under hendes arme sikrede jeg hende og vi sejlede langsomt til badebroen. En god ved havde fra land set det og svømmede os lidt i møde, så de to kunne fælges til broen.

Hvad hvis det var sket halvvejs mellem Kastrup og Peberholm, hvor vi lige havde været. Tør næsten ikke tænke tanken. Nu er en 6-trins stige anskaffet. Godt at vi altid bruger vest. 

Anbefaling: Prøv at komme om bord på jeres egen båd. Det er slet ikke nemt, forklarer Karsten Schack Meyer på facebook.

Test din badestige, opfordrer Karsten Schack Meyer, der her sejler i sin IFer.

content-loader
content-loader
content-loader