Gå til hoved-indhold
Øverst ses den stadig tomme Tuborg Syd-grund, hvor der i år eller næste år bliver bygget liebhaver-lejligheder frem mod 2020. Foto: Peter Søgaard -sogaardphoto.dkSejlklubber
Øverst ses den stadig tomme Tuborg Syd-grund, hvor der i år eller næste år bliver bygget liebhaver-lejligheder frem mod 2020. Foto: Peter Søgaard -sogaardphoto.dk

KDY får stadig plads til telte i Tuborg Syd

Det ser stadig lyst ud for aktiviteterne i Tuborg Havn, hvor Danica bygger liebhaver-boliger. - 80 procent af arealet kan bruges til opholdsarealer, præciserer KDY-advokat overfor minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Grunden på 106.000 kvadratmeter på Tuborg Syd, som Carlsberg har solgt til Danica for 700 mio. kroner, bliver mere anvendelig til kapsejladsformål end minbaad.dk i første forsøg har fortalt, forklarer Henrik Andersen, advokat og sejler, til os i dag.

- Boliger på Tuborg Syd, vil mindst 80 procent af arealet, eller mere end 80.000 kvm, skal henligge som opholdsarealer ifølge § 10, hvorfor det næppe bliver noget problem for KDY at sætte telte op når det behøves af hensyn til arrangementer i havnen, forklarer Henrik Andersen.

22 parkeringspladser

Og når det gælder parkeringspladser er der også hjælp at hente.

- Danica er forpligtiget til at etablere mindst 22 parkeringspladser til brug for lystbådehavnens brugere ifølge § 6.8, udover de 38 der i forvejen er ifølge § 6.1., lyder det fra advokaten.

Han slår dog fast at det kan naturligvis ikke udelukkes at byggeriet periodevis kan give gener for afvikling af arrangementer i havnen.

- Men så er det jo heldigt at Skovshoved Havn med dennes nye og forbedrede faciliteter er færdig før byggerierne i Tuborg Havn starter. Det kan vel heller ikke udelukkes, at karakteren af de arrangementer KDY kan afholde i tilknytning til Tuborg Havn ændres, men verden er som bekendt ikke uforanderlig. Hvor der er problemer er der også muligheder, siger Henrik Andersen.

content-loader
content-loader
content-loader