Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Peter Lang sejlede på TP52eren Ragamuffin. Foto: Rolex

Lang disket fra andenplads overalt i Sydney-Hobart

Den danske storsejlstrimmer på TP52er blev i aftes disket efter episode med en TP52er i starten i Sydney. Vi har fået en reaktion fra Peter Lang, der oplevede 25 m/sek. og kæmpe bølger.

Af Troels Lykke |

Peter Lang er udmattet, da vi har kontakt med ham efter han ankom til Hobart efter 628 sømil på TP52eren Ragamuffin i Sydney-Hobart sejladsen, hvor Commanche kom først, mens TP52eren Balance vandt overalt efter handicap-reglen.

Og Peter Lang og holdet var ellers blevet nummer to overalt, hvis de ikke var blevet disket af en TP52er, der måtte udgå i starten, efter at Ragamuffin antageligt ikke har givet plads nok, hvilket udløste en kollision.

Peter Lang forklarer:

- Vi tabte desværre protesten, øv. Ellers var vi blevet to overalt, men var ikke enige med jury men sådan er det jo altid. Vi var bare meget dårligt stillet i protesten, da vi var læ båd i en luv-læ situation, bagom en båd, hvor vi var bagom båden, men de valgte at falde med i os efter vi havde passeret den og de så siger i protestrummet at vi ikke gav dem nok plads, den er altid svær at vinde, siger sejleren.

Om jobbet om bord siger han:

- Jeg var storsejltrimmer og driver ombord på båden. Og jeg kan sige at vi havde fra 50 knob til 0 knobs vind, så vi havde alle vores sejl i brug på vores tur.

Hvordan var turen ellers?

- Det var en hård tur men helt vildt sjovt og ville altid gøre det igen.Om så du sikkert kan regne ud, så havde vi også ret store bølger, vi havde flere der var så store at de knækkede ind over båden og den er jo ikke helt lille. Ellers var det en god tur er bare super træt at vores straf men jeg mener stadig vi har sejlet rigtig godt og gjort et godt stykke arbejde. Så nu bliver Fyn rundt næste år en hyggetur, forklarer 25-årige Peter Lang.

76 ud af 77 sejlede både har nu gennemført Sydney-Hobart, hvor 108 startede 2. juledag.

Vi sejlede i kæmpe bølger, fortæller Lang.

108 startede i Sydney-Hobart sejladsen. 77 gennemfører ser det ud til.

content-loader
content-loader
content-loader