Gå til hoved-indhold
Tur
Går jeg under der på Vestbroen i Storebælt uden at knække masten? Foto: Troels Lykke

Dagmar D på tur: Rammer masten broen?

Nej, heldigvis ikke, men jeg var i tvivl. Ved faktisk ikke hvor høj min Drabant 24 mast er. Minbaad.dk kom til Lundeborg i går, hvor sejlere mente, der var isbjørne på havnen.

Af Troels Lykke, Svendborg |

Tursejlads for begyndere.

Ja, det er vel det jeg er. Sejlede solo i går fra Kerteminde til Lundeborg. Min far mødte op med en tabel, hvor meter over vandoverfladen stod, laveste var omkring 11 meter, og han påstod at jeg med min Drabant 24 let kunne sejle under selv det laveste fag på Storebæltsbroens vestlige del.

Jeg tog et fag længere ude, helt præcist fag nr. 52. Jeg troede et kort øjeblik at jeg ramte broen, satte mig faktisk ned i læ side på den trinde Drabant 24, der da ikke gad at krænge ret meget. Og selvfølgelig rettede båden sig op, vinden døde jo under vestbroen.

Men der var plads nok, synes kun det var omkring to meter at gøre godt med. Hvor pinligt det ville være at knække sin mast på broen. Var glad for jeg havde kasko på min Drabant 24 fra 1976. Men ville de dække dumhed, tænkte jeg.

Jeg mener at min mast er otte meter lang, dertil skal lægges bådens højde over vandoverfladen, så omkring 9,5 meter stikker masten op, men jeg ved det virkelig ikke.

Fik kys på kinden

Ankom klokken 20 i Lundeborg og gik og spiste en super chili con carne på Pakhusgården på havnen med rødvin til. Nu kørte det bare efter en frisk solo-tur fra Kerteminde, hvor masten ikke knækkede.

Mødte Gorm fra tv, som jeg før har speaket med under Danish Open, godt sted jeg er på, tænkte jeg, når han var her.

Bagefter tog jeg hen på et cafeteria henne på havnen, hvor jeg fik en fadøl, nu kørte det endnu bedre. Fandt også internet på havnen, god dækning.

Pludselig hørte jeg fra nabobordet: - Der kommer en isbjørn op fra havnen i morgen, fuck hvor er her koldt, vi skulle have taget til Sydfrankrig, lød det fra sejlere fra Nordsjælland.

- Og dig smukke, hører du hvad vi siger, sagde en dame, der lige havde sagt det sjove med isbjørnen.

En halv time efter gik de hjem og damen kom (beruset) hen og kyssede mig på kinden og spurgte om jeg også var på havnen i morgen, men jeg er nu sejlet til Svendborg for at møde venner og min datter, Dagmar. Nu er ferien i gang.

Ankommet til Lundeborg, et virkelig hyggeligt sted. Lå først udenpå en Luffe 37er fra Rungsted. Sejlerne derfra er altså langt fra snobbet, som 'Snobberne' i tv-serien ellers har givet image af.

Pakhusgården på Lundeborg er virkelig et godt spisested. Støt endelig stedet, der lukkede sidste år, men nu er nye ejere kommet til i foråret, fortalte tjeneren.

content-loader
content-loader
content-loader