Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Döpping, Danmarks største talent i Laser-klassen. Foto: Troels Lykke

Se vinderne af Tuborg Yachtklubs talentpriser 2016

Fem priser af 15.000 kroner deles ud nu. Sejlerne er mellem 17 og 22 år.

Af Troels Lykke |

Flittige danske talenter i sejlsport bliver glade i dag.

- Modtagere af TUBORG YACHTKLUBs talentpriser 2016 er alle både talenter og slidere, de fleste med olympisk fokus og potentiale til OL i Tokyo 2020, og alle i aldersgruppen 17-22 år, hvor det er vanskeligt at få støtte fra Dansk Sejlunion og Team Team Danmark og svært at etablere sponsorater, fortæller Michael Lynenskjold fra Tuborg Yacht Clubs udvælgelseskomiteen, hvor også Peter Warrer fra Aarhus sidder.

Lynenskjold forklarer videre: 

- Vi har desuden bestræbt os på en vis bredde kønsmæssigt, aldersmæssigt, geografisk, bådtypemæssigt (enmands/tomands/enskrogs/flerskrogs), ligesom en fighting spirit i forhold til de mangeartede udfordringer sejlerne møder har spillet ind.  For at kunne leve op til disse fordringer har vi i år valgt, at uddele en ekstrapris, så vi når op på 5 priser a kr. 15.000.

Modtagerne og hovedbegrundelserne er følgende:

- Lærke Graversen og Iben Nielsby, 29er-sejlere, Fredericia Sejlklub og Horsens Sejlklub.

Denne meget talentfulde besætning har gået den slagne vej fra optimistjollen og kronede værket med sølvmedaljer til ungdomsverdensmesterskaberne (YSWC) i 2015.

- Therese Taabel, Kite-surfer, KBD (vi mangler foto)

Therese har allerede i en ung alder etableret sig som en af de bedste kvindelige kite-surfere i verden i hendes aldersgruppe. Denne del af sporten kommer vi til at høre meget mere til, og det ser ud til at Therese vil sørge for at Danmark er repræsenteret på højeste niveau i årene fremover.

- Frederik Rask og Nikolaj Hoffman Buhl, 49er-sejlere, Skovshoved Sejlklub (vi mangler foto)

En spændende ny konstellation som er en del af den nye generation af 49er-sejlere - en godt samarbejdende gruppe af sejlere på 20-22 år, som vi håber udvikler styrke og tålmodighed til at komme ind i og klare sig i det hårde olympiske race.

- Patrick Döpping, Laser-sejler, Egaa Sejlklub

Patrick er vores største unge talent i den olympiske Laser-klasse, og samtidigt en meget fokuseret slider. Patrick sejler i forskellige klasser for at skærpe sin samlede sejlerprofil, og har bl.a. optrådt i Sejlsportsligaen.

 

- Nicklas Heide og Martin Schwensen, Svendborg Sund Sejlklub

Nicklas og Martin er flerskrogssejlere. De vandt i 2015 ungdoms-EM i Hobie 16 efter at de i nogle år har gjort det godt på nationalt og internationalt plan bl.a. ved ungdomsverdensmesterskaberne (YSWC). Martin kæmper med at komme sig efter en alvorligt kræftoperation og blive fit til årets hovedmål: Top 10 ved EM for Hobie 16.

TUBORG YAYCHTKLUB ønsker alle disse talentfulde og energiske prismodtagere alt mulig held og lukke med at forfølge deres drøm i 2016 og fremover!

 

Prismodtagerne bedes kontakte TUBORG YACHTKLUB på e-mail: info@tuborgyachtklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader