Gå til hoved-indhold
Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck er nu indstillet til sommerens OL. Foto: Dansk SejlunionKapsejlads
Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck, tv., er nu indstillet til sommerens OL. Foto: Dansk Sejlunion

Warrer og CP indstillet til OL i Rio

Efter World Cup-sølv i Frankrig bliver Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck nu indstillet som dansk 49er ved OL. Besætningen har blot sejlet sammen i to måneder.

Af Sara Sulkjær |

Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck leverede søndag et topresultat ved at vinde sølv i 49er-klassen ved World Cup-stævnet i franske Hyéres. Resultatet kom i hus efter en andenplads i det afsluttende Medal Race, hvilket sendte dem et enkelt trin op fra tre til to i den samlede stilling.

Præstationen betyder samtidig, at Warrer og Lübeck nu bliver indstillet af Dansk Sejlunion som Danmarks båd i 49er-klassen ved OL i Rio, bekræfter Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen.

Intens træningsindsats

- Det er imponerende, hvad Jonas og Christian har opnået i den ganske korte tid, de har sejlet sammen. De har vist vejen ved at yde en enorm træningsindsats, og selv om der fortsat er mange detaljer, de skal arbejde med for at optimere samarbejdet i båden, så er det åbenlyst, at de har potentialet til at gøre sig gældende, siger Thomas Jacobsen i en pressemeddelelse.

Det er blot to måneder siden, at Jonas Warrer afbrød samarbejdet med sin hidtidige gast, Anders Thomsen. Herefter var kravet til den nye konstellation med Warrer og Lübeck, at de over tre stævner i dette forår skulle levere resultater omkring top-10.

- Jeg er rigtig glad for, at Jonas og Christian med deres resultater ikke kun her i Hyéres, men også ved EM for et par uger siden, selv har udvisket enhver tvivl om, hvorvidt de på kort tid ville være i stand til at skabe en konkurrencedygtig dansk 49er, siger Thomas Jacobsen.

Warrers andet OL

Ved EM midt i april lå Warrer og Lübeck længe placeret omkring top-fem, indtil et grejuheld med masten sendte dem ned på en niendeplads til slut.

For 37-årige Jonas Warrer vil en udtagelse til legene i Rio være hans andet OL. Det første var i 2008, hvor han efter et af OL-sejlsportens mest dramatiske forløb nogensinde vandt 49er-guld sammen med Martin Kirketerp.
content-loader
content-loader
content-loader