Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her er stedet, hvor der forventes op mod 125.000 tilskuere på klipperne. Foto: Brian Carlin

Sehested fik god start i Marstrand om 1 mio. dollars

Mindre godt gik med med Phillip Guhle, der sejler for Bjørn Hansen. 20 hold kæmpede i fleetrace i dag i M32 katamaran. Vi taler med Guhle, der nu har ryggen mod muren.

Af Troels Lykke |

Først den gode nyhed. Det går godt for TreFor-skipper Nicolai Sehested fra Kolding Sejlklub, der sejler med Rasmus Køstner fra SAP og britiske Pete Cumming og australske Luke Payne.

De fører blandt andet deres gruppe over Iker Martinez, der er OL-guldvinder, Nacra 17- og Volvo Ocean Race-sejler.

For dem der ikke følger så meget med i kapsejlads, kan vi fortælle at Nicolai Sehested sejlede for Vestas i Volvo Ocean Race (dem der gik på grund)

Lige nu fører Sehested sin gruppe, viser resultatlisten fra Marstrand, hvor der er finale om 1 mio. usd til vinderen i World Match Racing Tour.

Tre går direkte videre - de sidste to kæmper om en plads

I hver gruppe af de fire grupper med 5 mandskaber går kun tre hold videre til kvart, semi- og finale på lørdag, mens de øvrige to skal i matchrace for at komme videre, kun den ene kommer videre, så der i alt er 16 hold videre ti matchrace.

Og lige der ligger Philip Guhle, der til dagligt bor i Californien og lever af sejlsport. Han gaster for svenske Bjørn Hansen, der tidligere har vundet matchrace i Marstrand og andre steder i verden.

Til minbaad.dk forklarer Guhle.

- Der har aldrig været så mange besøgende på Marstrand så tidligt på ugen, fortæller Phillip Guhle, der har sejlet ti gange til matchrace  i Marstrand og i de seks gange har han været i finale.

Er der for at lære

Men nu sejles der ikke i den enkeltskrogede DS 37er, men i den svenske katamaran M32 og her skal Bjørn Hansen og Philip Guhle, der også er om bord, lære bådtypen at kende.

- Vi havde det svært i hård vind og sø, men vi lærer meget og kommer stærkt igen  imorgen. Vi gik i ikke ind i det her for at vinde i Marstrand, men mere for at lære til næste sæson. Og her er alle på toppen. Vores gruppe har 3 hold der har haft båden i 2 år eller mere. Vi har stadig kun sejlet i København og 4 dage i totalen. Så vi hænger lidt efter. Men vi kom i det mindste tættere og tættere i løbet af racene og fik da givet Taylor Canfield to straffe i løbet af dagen, forklarer Guhle.

Se video fra Marstrand

Philip Guhle i lånt sejlertøj. Sejlertasken er stadig et sted i en lufthavn.

Bjørn Hansen og co.

content-loader
content-loader
content-loader