Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Derfor skal man sejle Starbåd

Starbåde sælges fra 30.000 kr. Og der sejles VM i Troense næste år. Jonas Høgh-Christensen fortæller her på video om den taktisk præget båd fra 1911. Bo Petersen forklarer også.

Af Troels Lykke |

Man kan godt sejle kapsejlads i en kølbåd, uden der er kahyt på.

For alene i Hellerup Sejlklub er der nu otte aktive Starbåde.

En af de dem er Bo Petersen, OK-Europamester, der nu også har købt en Starbåd for 30.000 kroner, med ny mast, trailer og lækkert Taktick-kompas.

Han har blandt andet købt båden fordi han nu også kan tage sin søn med ud at sejle og fordi der er VM i Troense næste år i Starbåden.

Som en stor jolle

- Det er en helt speciel båd. Den er fed at sejle. Det er som en stor jolle. Den planer fra 7 m/sek. Der er næsten ikke plads i cockpittet og bommen går langt ned, så når man vender slipper man rorpinden helt og skubber sig ind under bommen og drejer roret med skulderen, forklarer Bo Petersen.

Og båden på 671 kilo er i balance.

- Den er sindsygt godt afbalanceret på roret, og man trimmer fok og storsejl med tjek og bakstag, siger Bo Petersen, der forklarer at båden er virkelig billig at købe, efter at den røg af OL-programmet.

Men en ny koster omtrent 500.000 kroner. Og et nyt storsejl typisk 26.000 kroner. Der er dog mange brugte sejl til salg på den tyske Starbåds-side

Læs historien om Starbåden her - en båd man kan holde sig ung i, for der skal hænges på siden af båden, der kan købes kapsejladsklar helt ned til 30.000 kroner. Ejeren af Star Sailors Leauge, Michel Nicklaus, fortalte forleden på Bahamas, at han har bestilt 30 nye italienske Starbåde. En ny koster cirka 500.000 kr.

Jonas Høgh-Christensen og Steve Milne tog 8. plads i Star Sailors Leauge. Båden er fysisk krævende, men mange over 40 år sejler båden. Det er fx hårdt at hive storsejlet hjem i hård vind.  

content-loader
content-loader
content-loader