Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinderne. - Fantastisk at sejle søn og far sammen, siger Jens Thurøe i midten, mens Victor står tv. Til højre står Knud Peder Andersen.

Folkebåd: Sjællands Mesterskabet gik til familien Thurøe

Kerteminde-sejler Jens Thurøe havde sin skrappe søn Victor med fra Laser-klassen da 16 både kæmpede i Jægerspris. - Victor gør det rigtigt godt som taktiker, siger Jens Thurøe.

Af Troels Lykke |

Nummer syv i feltet i Jægerspris, Per, fortæller fra stævnet:

Lørdag morgen var vejeret bedre end først meldt i ugen op til stævnet. Selv om der ikke var så meget sol, og temperaturen ikke var den højeste, var det til at leve med. En fornuftig vind på 3-6 m/sek. var der også.

Jægerspris sejlerne havde som sædvanligt lavet et flot morgenbord, og de sørger i det hele taget ret kollektivt for at vi hele vejen igennem stævnet, bliver serviceret rigtig flot.

Ny mast

På banen troede vi alle at Team Brøgger fra Aarhus med den nye Bluenose med alukæp havde fundet vejen til kæmpe succes. De var i hvert fald rigtig langt foran i 1. sejlads. Men det gik hurtigt over med en 13. i anden.

I stedet kørte Team Thurøe en rigtig flot serie hjem, og førte ret suverænt efter dagens 3 sejladser. Den 4. sejlads nåede baneleder Hans Friis på flotteste måde at udsætte 15 sekunder før start.

Han havde før vi havde, set at vinden begyndte at dreje. Ja vel omkring 180 grader kom den rundt.

Samtidig kom regnen, og vinden lagde sig efterfølgende lidt. Hans prøvede at lægge hele banen om, og fik også startet os igen, men halvt oppe på 1. kryds drejede vinden igen 40 grader, og så blev vi sendt i havn.

I havn fik vi de obligatoriske moleøl, og efterfølgende en rigtig lækker grill buffet afsluttende med gammeldags vaffelis ad libitum. Det kan der ganske enkelt ikke klages over.

Søren Kæstel kørte lodtrækningsshow

Nogle kom nok lidt sent i seng, vores Jon var i hvert fald lidt stille søndag morgen og formiddag, men hyggen var vist ikke til at gå i seng fra. Og så kørte Hellerup-sejler Søren Kæstel sit sædvanlige show med lodtrækning om nyt sejlertøj.

Og på mystisk vis havde han det held, sammen med den øvrige besætning at blive den lykkelige vinder af helt nyt sæt sejlertøj fra Zhik. Men ok da, så holdt de sig også temmelig meget tilbage ude på banen.

Man kan ikke både have held i lotto og sejlads. Søndag regnede alle med meget svag vind og max. 1-2 sejladser.

Suveræn Kerteminde-båd

Men heldigvis ville vejret på fjorden det anderledes. Højt solskin og 3-6 m/sek. hele dagen gav os 4 gode sejladser, hvor Thurøe i Private Lady fra Kerteminde Sejlklub igen viste os hvordan det skulle gøres. 2, 1, 2 og så en lidt for ivrig tyvstart, gjorde at de vandt i helt suveræn stil.

De efterfølgende 3 både lå alle på samme pointtal, og der var ikke mange point ned til de næste 4-5 både. Men det er faktisk også et ret godt kendetegn ved vores klasse, at feltet kan være utrolig tæt, og at alle kan få et eller flere udfald undervejs i en serie.

Efter ankomst til havnen, hvor vi naturligvis havde valgt at toppe vores serie i dagens sidste sejlads, for at nå kranen først, kom alle både hurtigt på land.

Efterfølgende var der oksekød og præmier i lange baner til de 4 første både og endvidere lodtrækningspræmie til alle øvrige deltagere. Flot JSK.

Sejlerhilsen Per – DEN 672 - Sofie 

content-loader
content-loader
content-loader