Gå til hoved-indhold
Generalforsamlingpå Hotel Svendborg, hvor Lars Chresten Møller, tidligere formand for Gråsten Sejlklub holdte lang tale, men han tabte afstemning i den grad. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Generalforsamling på Hotel Svendborg, hvor Lars Chresten Møller, tidligere formand for Gråsten Sejlklub, holdte lang tale, men han tabte afstemning i den grad. Foto: Troels Lykke

Gråsten Sejlklub stemt markant ud til generalforsamling

Gråsten Sejlklub, der i oktober blev ekskluderet fra Dansk Sejlunion, er fortsat ekskluderet, da den sønderjyske sejlklub tabte afstemning stort i Svendborg.

 

Af Troels Lykke |

kl. 13.30: 29 mio. skal hentes ude fra

Propfyldt lokale i Svendborg til generalforsamlingen i Dansk Sejlunion. Vi er med bagerst i lokalet. Gråsten- sag taler alle om her. Afstemning om sagen senere i dag. Formand for DS har ordet nu. 29 mio skal hentes ude fra næste år. 1/3 er i hus. Nordea har fx smidt 8 mio. Kr.  projekt Vild med vand, hvor der er havnens dag den 29. maj.

kl 14.10: Utilfredshed over ligaens budgetoverskridelse

Jonas Döpping fra Optimist Club Danmark gik på talerstolen.  Han var utilfreds med budgetoverskridelse med 397.000 kr. i sejlsportsligaen - penge man kunne have brugt på en turkonsulent, som man fyrede for år tilbage. I 2014 havde man også underskud i ligaen. Og han noterede sig at stævne koster 300.000 kroner at gennemføre, det kan man gøre billigere, sagde han

Line Makert fra bestyrelsen forsvarede overskridelsen med at investering i ligaen på den lange bane er med til at få mange af de unge ud at sejle.

Henrik Voldsgaard fra DS bestyrelse: Budgettet er overskredet, det har vi svært ved at acceptere. Det er selvfølgelig beklageligt, svarede han Jonas Döpping fra Egå.

Dansk Sejlunion har i øvrigt et overskud på 104.000 kr. i 2015.

kl. 14.31 - Torm giver 1,5 mio. kr. til eliten i år

Torm donerer 1,5 mio. kroner ekstra til OL-landsholdet i 2016, fortæller Henrik Blakskjær, økonomichef i Dansk Sejlunion.

kl. 14.38

Henrik Voldsgaard fra bestyrelsen siger efter kritik af hvordan DS bruger pengene: Halvdel af DS-budget går til elite. Ønsker at etablere et tursejlernetværk, som arbejder sammen med bestyrelsen og giver os input for at vi kan gøre det bedre omkring tursejlerne, siger han blandt andet. 

kl. 14.51 Burde hedde Dansk Sejlsportsunion

Sejler fra Sydhavnen i København mener at Dansk Sejlunion godt kunne hedde Dansk Sejlsportsunion, det ville være mere præcist, fordi der bruges så mange kræfter på sejlsporten og ikke på tursejlerne, hvor han mener at der ligger en masse gode fortællinger.

Som svar på det fortæller Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion,  om projektet Vild med Vand omkring havnene, der holder en dag i over 40 havne i Danmark den 29. maj i år. Hvor der er en del aktiviteter for alle type sejlere. Også tursejlerne.

Ole Ingeman Nielsen fra Svendborg Amatør Sejlklub opfordrede de fremmødte til at skabe flere aktiviteter ude i klubberne, så skal der nok komme flere tursejlere i klubben, sagde manden, der også står i spidsen for Silverrudder, solo rundt om Fyn. Stort bifald.

kl. 15.01 Kontingent stiger ikke for de 51.700 medlemmer

Klubbernes kontingent er ikke steget i tre år. Og det stiger ikke i år, fortæller Henrik Voldsgaard. Dermed er der et uændret kontingent på 98,5 kroner per for klubbernes 51.700 medlemmer i 265 sejlklubber.

kl. 15.35: Hans Natorp: Gråsten-sag
Det er en lokal konflikt i Gråsten Sejlklub. Klubben har fået en kendelse imod sig i DIF appelinstans.

Vi har i Dansk Sejlunion har givet 15 måneder til Gråsten Sejlklub, hvor de kunne søge forlig. Vi diskuterer retten til at blive selvom man ikke følger reglerne. Gråsten efterlever ikke en kendelse fra DIFs appelinstans og det kan vi ikke acceptere.

Lars Chresten Møller fra Gråsten Sejlklub holdt derefter en 15 minutter lang tale, som vi linker til her på klubbens hjemmeside.

Afstemning om lidt.

Er man for eksklusion eller imod eksklusion af Gråsten Sejlklub af Dansk Sejlunion. Det skal der stemmes om. Det afgøres ved simpelt stemmetal, fortæller ordstyrer, en advokat fra advokatfirmaet Plesner.

Lars Chresten Møller fra Gråsten Sejlklub: Vi kan ikke efterleve appelinstansen, vi kan ikke tage ham (Elan 43-sejler, Henrik Holona Achtrup, red.) tilbage i klubeben. Hovedparten af vores medlemmer og hele bestyrelsen vil forlade sejlklubben, hvis vi gjorde det.

Røg ud efter druk, trusler, ævl og ballade

Klubben fortæller bl.a. på deres hjemmeside om Henrik Holona Achtrup, der blev ekskluderet:

I 2012 ekskluderede vi et seniormedlem, der gennem en lang periode havde opført sig utilpasset i klubben. Dette udvist i bl.a. druk, trusler, ævl, kævl og konstant støj og ballade. Alle sejlklubber i Danmark er på en eller anden måde bekendt med denne medlemstype, og vil på et eller andet tidspunkt blive udsat
for at skulle drage handling overfor en sådan.

Kl. 16.00 DIF på talerstolen

Morten Møllholm, direktør i DIF, er nu på talerstolen. Afgørelser fra appelinstans skal efterleves af klubber, uanset sagens indhold.

Der er stemt, men vi venter på afgørelsen her kl. 17.09.

Sejlmager og eventmager fra ØRC-rally med de grønne bukser, Mads Christensen, træder nu ud af Dansk Sejlunion efter fire år. Han lagde en masse energi i Sejlsportsligaen, som han vandt det første år, fortæller Hans Natorp.

Kl 17.12. BREAKING FRA SVENDBORG - GRÅSTEN SEJLKLUB STEMT UD

Mere end 17.520 medlemmer stemte for eksklusion af klubben, mens lidt over 5.182 stemte imod eksklusion af klubben, 1201 stemte blank.

Lars Chresten Møller siger til minbaad.dk at han afstemning til efterretning, men vil ikke udtale sig om sagen lige nu.

Formand for Dansk Sejlunion, Hans Natorp fra Dansk Sejlunion siger til minbaad.dk:

- Jeg er lettet på Dansk Sejlunion og dens medlemmers vegne over afstemningen. Nu skal vi ikke ud i en konflikt med DIF, fordi vi har pligt til at efterleve DIFs kendelse.

Om at Gråsten Sejlklubs 250 medlemmer igen kan blive medlem i Dansk Sejlunion, siger Natorp her i Svendborg.

Hvis klubben efterlever kendelsen og tager medlemmet tilbage i sejlklubben så kommer de med igen, men nu er det kun generalforsamlingen, der kan beslutte det.

Gråsten-sagen:

Læs Gråsten Sejlklubs redegørelse for Gråsten-sagen

Læs Dansk Sejlunions redegørelse for Gråsten-sagen

Hans Natorp tager et år mere som formand for Dansk Sejlunion. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader