minbaad.dk
tirsdag 24. april

Sehested på billedet slog amerikanske Canfield, tidligere WMRT verdensmester ud. Gasterne var Rasmus Køstner, Pete Cumming og Luke Payne.

Succesfuld Sehested lider ikke under Janteloven

- Vi har gode chancer for at vinde VM til juli (og dermed en mio. dollars), men det kræver hårdt arbejde og masser af træning, siger Nicolai Sehested, der tog 4. plads i matchrace i Fremantle.

Kapsejlads | 09-03-2016 15:35 | Af  Troels Lykke

På trods af tidligere topresultater, lå favoritværdigheden bestemt ikke hos TREFOR Match Racing, da World Match Racing Tour (WMRT) startede i sidste uge.

Men nu går holdet efter at vinde en million dollars, når der er finale i Marstrand til juli.

Skiftet fra kølbåde til katamaraner har ændret ”gamet” i match racing markant. Det var derfor en stor overraskelse, da det danske hold alligevel indtog fjerdepladsen ved sæsonstarten i Australien.

Slog storfavorit ud i kvartfinalen
Selvom TREFOR Match Racing tidligere har ligget nummer fem på verdensranglisten, var der ingen forventninger til, at holdet skulle blande sig i topstriden, ved WMRT sæsonstarten.

Skipper, Nicolai Sehested, havde inden stævnet i Australien aldrig prøvet at styre en M32 katamaran. Desuden var det første gang, holdet i sin nuværende form sejlede sammen.

Alligevel formåede TREFOR Match Racing at slutte på en fjerdeplads. Mest spektakulært var det, at det danske hold slog storfavoritten, Taylor Canfield, ud i kvartfinalen.

Amerikanske Canfield er tidligere WMRT verdensmester og har brugt hele 2015-sæsonen på at sejle M32 katamaran på serierne i Skandinavien og USA. Men TREFOR Match Racing slog favoritten med 3-1 i kvartfinalen.

Skipper Nicolai Sehested fortæller:

“Der er ingen tvivl om at vi var stævnets overraskelse. Vi har været i toppen i mange år i kølbåde, men det var første stævne i M32 katamaranen og første gang jeg overhovedet styrede denne bådtype. Så det var fantastisk at slå Taylor Canfield ud i kvartfinalen.”

Kæntrede i semifinalen
I semifinalen ventede den seksdobbelte verdensmester, Ian Williams. Engelske Williams blev dog også for stor en mundfuld for det unge danske mandskab. Båden og grejet blev presset til det yderste, hvilket resulterede i en kæntring i den sidste semifinalesejlads.

“Det var en bitter finaledag for TREFOR Match Racing, da vi følte, vi var godt sejlende og havde overtaget mod Ian Williams. Men desværre lavede vi interne bådhåndteringsfejl, og det resulterede i sidste ende i en kæntring som kostede os finalen. Det er noget, der sker, når man ikke har haft nok timer i båden.”

Sehested: ”Vi har VM potentiale”
Nicolai Sehested har dog store forventninger til resten af sæsonen. Med resultatet fra Australien i bagagen mener Sehested, at holdet har en chance for at vinde VM serien, når WMRT sæsonen slutter til juli i Marstrand.

”Vi har et fantastisk hold, med en god kombination af erfaring og aggressivitet. De nye både kræver en frygtløs tilgang, hvis man vil gøre det godt, og det har vi heldigvis formået. Jeg har meget høje forventninger til holdet og denne sæson. Vi har gode chancer for at vinde VM til sommer, men det kræver hårdt arbejde og masser af træning.”

World Tour’en kommer til Danmark den 9.-14. maj, hvor der sejles i København.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET