Gå til hoved-indhold
Udstyr
Duer ikke, skriver sejlere. Andre anbefaler dem. Nogle siger de skal testes. Foto: Troels Lykke

Sejler: Blyantsraketter flyver for lavt

- Der skal gerne være rigtige nødraketter ombord, i blæsevejr kommer de der blyantraketter ikke særlig højt op, siger Andrias Miklagard. Andre siger de er o.k.

 

Af Troels Lykke |

Minbaad.dk spurgte om vores nødraketter virkede. Her er nogle af svarene på facebook Tursejlads og sejlsport:

Andrias Miklagard:

- Der skal gerne være "rigtige NØDRAKETTER" ombord, i blæsevejr kommer de der blyantraketter ikke særlig højt op, og dermed ikke synlig ret langt eller længe, og er de oven i købet for gamle, så er det best at bortskaffe dem på lovlig vis.

Peter Lauridsen:

- Det er ikke en nødrakket. Det er en nødfis. Køb nødraketter i stedet!

Han skriver også:

- Pas på - en farvet ildkugle flyver 20 meter op og falder rødglødende ned. Den ødelægger det, den lander på, f.eks. et trædæk. Jeg så det i Søværnet, hvor vi brugte dem som signalpatroner.

Erik V Olsen:

- Vås! Det er nødraketter som fås som røde og de hvide, som er dem der burde bruges de fleste gange som "opmærksomheds signal". De virker altid og tåler vand så man rent faktisk kan have dem i lommen og bruge dem hvis man skulle falde i vandet. Det er dem jeg om nogen ville sætte min lid til da de netop ikke kommer så højt op så ingen kan se hvor de kommer fra!  Jeg har nok cirka 20 af de hvide og 10 røde ombord så jeg skal nok få hurtig hjælp hvis alt andet skulle svigte !

Niels Andersen:

- Vås. Nødraketter har en faldskærm. De har de her ikke.

Jacob Laugesen:

- En nødraket har "motor". En faldskærms raket og en faldskærms patron har faldskærm. Det her vil jeg kalde signal patroner.

Om nødraketterne er for gamle, skriver Carsten Jensen:

- Selv efter 20 år virker de perfekt.

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/JkK9r5lkCY0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader