Gå til hoved-indhold
DM i H-både blev fulgt med Viking Tracker. Foto: Mogens HansenKapsejlads
DM i H-både blev fulgt med Viking Tracker. Foto: Mogens Hansen

Viking Tracker - nyt system til kapsejladser - nu priser

Tracking af DM i H-Både 2016, blev en god ilddåb, for de nye Viking trackere. Stævnet, som Sejlklubben Køge Bugt arrangerede. Sejlerne var tilfredse.

 

Af Troels Lykke |

- Det var en fornøjelse at møde stævnets publikum i teltet inde på havnen, hvor jeg kunne fortælle de nysgerrige, hvad der foregik på vandet efter H-bådene til DM kunne følges på Viking Tracker, fortæller Mads Brockhuus, IT-mand fra Skælskør og OK-sejler, der har udviklet Viking Tracker.

Han fortæller til minbaad.dk om trackeren.

- Vinteren har været hård fordi lanceringen af windows 10 betød at hele animationsdelen skulle flyttes over på HTML5 platformen. Dette er nu klaret og det har da den fordel, at det principielt er muligt at se tracking på smartphones og tabletter. Navigations knapperne er dog alt for små og et nyt design hertil er under udarbejdning.Til næste stævne vil det være muligt, at se løbene i replay kort tid efter de er færdige i stedet for som nu, hvor man først kan se løbene i replay, når hele dagen er slut.

Bedst i replay og sejlerne bør se det

- Når mine venner er til et stævne som bliver tracket, så foretrækker jeg selv at vente med at se et løb til det er overstået og så se det i replay, for hurtigt, at finde det ben på banen, hvor de lavede den største fejl. Men selvfølgelig var det spændende at følge det sidste løb live, da det stadig ikke var afgjort, hvem som ville blive danmarksmester, fortæller Mads Brockhuus.

Og der er noget at lære ved at se tracking efter sejladserne.

- Sejlerne bør efterfølgende se løbene i replay og finde deres største fejl. Taber de placeringer ved mærke rundinger er det enten manglende forståelse for reglerne eller bådhåndteringen, som halter. Måske bliver der ikke vendt på vinddrejningerne. Vinddrejningerne, vil blive lettere at se, når der snart kommer "haler" på bådmarkørernes spor. Senere vil det også blive muligt at se kurs og hastighed på udvalgte både, så sejlerne kan få et overblik over deres fart på de forskelige ben, fortæller Mads Brockhuus.

I år er det billigt

Om prisen lyder det.

- I år bliver det billigt - halv pris i forhold til 2017 prisen, da stævnerne allerede har sendt invitationer med sejlernes deltager gebyr. Fra 2017 vil det koste 4.000 kr plus moms pr dag for den store pakke hvor jeg selv står inde på land med en storskærm og forklarer stævnets gæster hvad der foregår, fortæller Mads Brockhuus.

Se systemet fra sidstedagen ved DM i H-båd, som Claus Høj Jensen vandt.

Så små er trackerne, der skal være om bord på bådene. 

content-loader
content-loader
content-loader