Gå til hoved-indhold
24-årige Lærke Buhl-Hansen fra Aarhus Sejlklub er lige nu på en 18. plads ved OL i Rio. Foto: World SailingKapsejlads
Lærke Buhl-Hansen fra Aarhus Sejlklub er lige nu på en 18. plads ved OL i Rio. Foto: World Sailing

Surferen Lærke Buhl har ikke resultatmål til OL

- Jeg er med for at lære, siger den 24-årige RS:X surfer, der er på en delt 16. plads ved OL i Rio. Til efteråret sejler hun et år mod Kap Verde. Fleischer er på 9. plads hos mændene. Se TV2 med ham.

Af Troels Lykke, Rio |

Surferen Lærke Buhl-Hansen er på en delt 16. plads ved OL i RS:X-klassen efter ni sejladser og der mangler tre sejladser ved OL i byen med seks millioner indbyggere.

26 toptrimmede kvinder er i feltet, der føres af italieneren Flavia Tartaglini. Det passer sådan set sejleren godt nok, at hun ikke er med om medaljerne endnu.

Den 24-årige Aarhus-surfer, at fortæller til minbaad.dk/Aarhus Stiftstidende, at hun ikke har noget resultat hun sejler efter.

- Jeg har ikke noget resultatmål, jeg er med for at lære. Men jeg har faktisk haft rigtige gode starter, men det er virkelig svære forhold at surfe under med store trykforskelle og vindskift, som der har været tæt på land (ved det berømte bjerg, Sukkertoppen, red.). En 18. plads er jo fint nok(sagde hun onsdag, red.), men jo ikke fremragende, jeg blev udtaget som 19. nation så jeg ligger da bedre, forklarer surferen, der til dagligt læser på ingeniørhøjskolen Navitas, der praktisk befinder sig tæt på hendes sejlbåd, en Compis 35, hun bor i på Aarhus Lystbådehavn siden 2012.

På sejltur efter OL

Grunden til at den jyske surfer ikke befinder sig i kampen om medaljer, tilskriver hun hendes manglende teknik og styrke.

- De bedste i feltet er teknisk og fysisk stærkere end jeg er. Det tager mange år at komme til tops, men jeg vil vurdere at jeg vil komme i top 10 på et tidspunkt, hvis jeg fortsætter efter OL, hvis altså RS:X klassen fortsætter. Efter hvert OL kommer bådklasserne jo op til overvejelse, og efter OL tager jeg ud og sejle langtur et år med nogle venner til Kap Verde, der ligger ud for Afrikas kyst, så må vi se hvordan det ser ud til den tid, siger Lærke Buhl Hansen, der ser ud til ikke at have et gram fedt for meget på kroppen. Hun vejer da også kun 55 kilo, fordelt på 167 centimeter. OL er virkelig en stor oplevelse at være med i.

Eneste i Danmark

Og retfærdigvis skal det fortælles, at Lærke Buhl-Hansen er den eneste aktive, kvindelige RS:X-surfer, der dyrker hendes disciplin på topplan i Danmark. Om OL i Rio, siger hun.

-Indmarchen var en kæmpe oplevelse, det at være sammen med så mange topatleter fra hele verden, der er samlet et sted, var stort. Og så er OL bare så super anderledes at være med i, det er sindssygt meget større end alt andet jeg har prøvet, samtidig nyder jeg meget at være en del af landsholdet (med 11 sejlere, red.) for vi har et godt sammenhold.

Resultater

Se TV2-indslag med Sebastian Fleischer, der er på 9. plads ved OL. Torsdag tog han en andenplads.

content-loader
content-loader
content-loader