Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Ny J/70er til Silkeborg. Foto: Jens Hjort

Pantaenius med i J/70-sponsorat til Silkeborg Sejlklub

Silkeborg Sejlklub har indledt det nye år utraditionelt med båddåb under nytårskuren, da klubben med stor hjælp fra sponsorer har købt en J/70. Anonym sponsor er der også.

 

Af Troels Lykke |

Klubben har gennem en længere periode arbejdet ihærdigt med at få skaffet midlerne til indkøb af båden, som Dansk Sejlunion anbefaler, som klubbåd, ligesom bådtypen også anvendes i Sejlsportsligaen.

Klubben har via sponsorater skaffet kr. 200.000 til projektet. Pantaenius Lystfartøjsforsikring er hovedsponsor på båden som yderligere er sponseret af Elstock, Sinus el-installation, Habo Danmark A/S samt Kamark Grafisk.

Også en anonym sponsor har bidraget for at få projektet til at lykkes. Klubben har selv betalt de sidste kr. 150.000 for at nå op på bådens pris, som er kr. 350.000.

”Vi er glade for at være hovedsponsor på denne båd, da det er et interessant og bredt projekt”, udtaler Gert Toft fra Pantaenius.

”Det er vigtigt for os, at vores sponsorater er med til at udvikle sejlsporten, og det mener vi, at dette projekt gør”, fortsætter han.

Til ungdomsafdeling og sejlerskole

Båden er da også tiltænkt til at skulle henvende sig til mange brugergrupper i Silkeborg Sejlklub. Her er der tænkt på, at båden både skal bruges i ungdomsafdelingen og på klubbens sejlerskole for at tilføre et nyt og spændende element i uddannelsen af nye sejlere.

”Vi mener, det er et vigtigt tiltag for at være med til at øge fastholdelsen af ungdommen i sejlsport”, siger Allan Pedersen, formand for ungdomsafdelingen og en af initiativtagerne til projektet. Båden vil også blive brugt som træningsbåd for klubbens ligahold, der har manglet træningsmuligheder i den rigtige bådtype. Sidst men ikke mindst skal båden være med til at give alle øvrige medlemmer mulighed for at prøve kræfter med en ny og mere sportslig bådtype.”

Vi har en tro på, at båden kan være med til at binde vores klub sammen på tværs af både medlemmer og interesser ”, udtaler Erik Jakobsen, formand for sejladsudvalget og en anden af initiativtagerne.

Stolthed i lille sejlklub

Silkeborg Sejlklub er blandt de første klubber i landet, som anskaffer en J/70 i klubregi.

”Vi er stolte over, at det er lykkes os, selvom vi er blandt nogle af landets mindre klubber”, siger klubbens formand Annette Diget og håber, at det kan inspirere andre klubber til at gøre tilsvarende.

”At valget faldt på J/70’eren hænger sammen med, at klubben, som medlem af Dansk Sejlunion, ønsker at støtte op om deres anbefalinger. Det er måden, hvorpå der er chance for at få skabt en stor sportsbådsklasse i Danmark. Kvaliteten har også været en vigtig faktor, da klubbrug kan være hårdt for grejet, og her må det siges, at erfaringerne med båden i Sejlsportsligaen har bekræftet os i, at det er det rigtige valg”, siger Erik Jakobsen.

Så nu er der kun at vente på lidt mere varme i luften omkring søerne i Silkeborg, inden klubbens medlemmer skal ud at prøve kræfter med den nye båd.

God stemning i Silkeborg Sejlklub.

content-loader
content-loader
content-loader