Gå til hoved-indhold
achtklubbens måske stærkeste opstilling i Sejlsportsligaens 2. division består af fra venstre Jacob Emil Pjetursson, Sebastian Wright Olsen, Kasper Bech Skiveren og Daniel Nyborg, her efter at have vundet 3. ligastævne i 2. division i Thisted i august. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk SejlunionKapsejlads
Fra venstre Jacob Emil Pjetursson, Sebastian Wright Olsen, Kasper Bech Skiveren og Daniel Nyborg. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

Unge fra Yachtklubben Furesøen rykker op i 1. division

Jacob Emil Pjetursson, Daniel Nyborg, Kasper Bech Skiveren og Sebastian Norup fra Furesøen vandt Sejlsportsligaens 2. division. Nu er de med i den dyre række.

Af Lone Thorup |

 

Topplaceringen er nået efter en overbevisende sæson, hvor holdet fra Yachtklubben har opnået fire podiepladser ud af fire mulige (1, 3, 1, 2).

Yachtklubben Furesøen opnåede gennem de 4 stævner i Sejlsportligaens 2. division overbevisende 69 point foran vinderne af stævnet i Skovhoved, Sejlklubben Sundet, der opnåede i alt 65 point. På 3. pladsen ligger Silkeborg Sejlklub med 60 point.

To sejlklubber yderligere er rykket op i 1. division, nemlig  Sønderborg Yact Club og Gilleleje Sejlklub. Yachtklubben Furesøen, har to førstepladser som eneste klubhold.

Sejlsportsligaen er Danmarksmesterskabet for de danske sejlklubber. Her dyster 36 klubhold mod hinanden i to divisioner ved 4 ligastævner, i hver division i løbet af sæsonen. På denne måde, samler Sejlsportsligaen dansk sejlsport på tværs af sejlere, klubber og bådklasser.

Det er første sæson i Sejlsportsligaen for sejlerne fra Yachtklubben Furesøen, men den flotte serie vidner om, hvad det er for en kvalitetsuddannelse, som Ungdomsafdelingen  i Yachtklubben Furesøen tilbyder, skriver klubben til minbaad.dk.

Skiff-sejere

Holdet, som er sammenstykket af sejlere fra skiff-klasserne 29er og 49er har sejlet stabilt, hvilket også understøttes af, at tre af sejlerne udgjorde kernen i den besætning, som vandt DM i J-80 i Taarbæk den 27.-28. august.

3 af sejlerne ved stævnet i weekenden, har alle været med til Sejlsportsligaens 4 stævner. Oprindelig vandt de udtagelsen til 2. division i efteråret 2015 sammen med Sebastian Wright Olsen.

På grund af deltagelse i andre sejladskonkurrencer, har Sebastian Wright Olsen imidlertid været forhindret i at deltage i 3 af holdets sejladser i Sejlsportsligaen.

Man har derfor trukket andre dygtige sejlere fra Yachtklubben ind på holdet undervejs: Matchrace-sejleren Lærke Nørgaard, da holdet vandt i Lundeborg, 49er-sejleren Joakim Salskov-iversen da det blev til en 2.plads i Juelsminde - og Sebastian Norup, ved det netop afsluttede stævne i Skovshooved.

Holdet fra Yachtklubben Furesøen, ser nu frem til at konkurrere med klubhold fra sejlklubberne i Hellerup, Frederikshavn og Fåborg, og som må anses for, at være de mest potentielle podie-vindere ved det afsluttende ligastævne i 1. division, som finder sted i Skovhoved, i den kommende weekend. 

 

 

 

 

content-loader
content-loader
content-loader