Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I sidste øjeblik ændrede prammen kurs og overlevede, skriver vg.no

F16 fly klar til at sænke Eide Barge 33

Det norske forsvar var parat til at sænke Eide Barge 33. Den drivende pram der nytårsaftensdag risikerede at kollidere med offshore installationer i det norske Valhall felt i Nordsøen.

Af Troels Lykke |

Det norske forsvar var parat til at gå på vingerne og sænke Eide Barge 33 - den drivende pram der nytårsaftensdag risikerede at kollidere med offshore installationer i det norske Valhall felt i Nordsøen. Men i sidste øjeblik ændrede prammen kurs.

Det er den norske avis VG der skriver, at et luftangreb mod prammen var en af de muligheder de norske myndigheder overvejede, for at forhindre at den drivende pram, der havde revet sig løs fra sin slæbebåd, kolliderede med de store offshore installationer i Valhall feltet.

De norske myndigheder frygtede, at en kollision mellem den store og tunge pram og nogle af de faste installationer i Valhall feltet kunne udløse såvel en miljøkatastrofe som meget store økonomiske tab.

Ændrede kurs

Inden en konkret beslutning om et luftangreb blev taget, ændrede Eide Barge 33 dog kurs på grund af vind og vejr, så der ikke længere var risiko for en kollision.

Eide Marine Service der ejer prammen risikerer nu store erstatningskrav fra de selskaber der ejer og driver installationerne i Valhall feltet, der lukkede produktionen ned og evakuerede en del af medarbejderne mens der stadig var risiko for en kollision.

Kilde: vg.no

content-loader
content-loader
content-loader