Gå til hoved-indhold
Motorer

Suzuki lancerer nye lette motorer i klassen 4/5/6 Hk

Påhængsmotorproducenterne’s evige kapløb om at skabe lettere og mere økonomiske påhængsmotorer, bringer igen Suzuki på banen, hvor de japanske snedkermestre nu lancerer, det der i øjeblikket er, markedets letteste påhængsmotorer i serien 4/5/6 Hk

Af Per Kreuz |

Suzuki lancerer nye lette motorer i klassen 4/5/6 Hk

Påhængsmotorproducenterne’s evige kapløb om at skabe lettere og mere økonomiske påhængsmotorer, bringer igen Suzuki på banen, hvor de japanske snedkermestre nu lancerer det der i øjeblikket er markedets letteste påhængsmotorer i serien 4/5/6 Hk.

Den lave vægt har stor betydning, når motoren skal transporteres, eller sidder som nødmotor på sejlbåd eller trollingbåd. Trollingbådene, der anvender mindre motorer som nødmotor, er ofte afhængig af en lav vægt, da motoren sidder bagerst på båden. Motorerne glimrer ved en vægt der starter ved de 23 kg. og motorerne kan således håndteres en hel del lettere end de nærmeste konkurrenters.

Motorerne er selvfølgelig letløbende og økonomiske 4-takt med Lean Burn uden os og røg i havnemiljøerne og tilmed er støjniveauet, takket været udvikling af en ny støjdæmper og krumtapdesign, lavere end på forgængeren.  Som på de tidligere versioner kommer alle modeller med en praktisk intern tank.  

Nye teknologier

Sammen med den lave vægt introducerer Suzuki også en ny teknologi i deres smøresystem, hvor blandt andet et nyt oliefilter har vundet indpas hos ingeniørerne, ligesom det er muligt at lave en visuel kontrol af smøresystemet. Smøresystemets nye opbygning gør det lettere for dig, der skal gemme motoren væk under dæk, da det nu er muligt at lægge motoren i hele 3 positioner. Nye to-grebs håndtag, giver et sikkert tag i motoren og kontrol i alle håndteringer.

Overfladebehandlingen af alle komponenter der kommer i berøring med saltvand er der heller ikke sparet på – hele 4 lag, inklusiv epoxy-grunder, beskytter din motor mod saltets angreb. 

Historie

Suzuki påhængsmotorer er af meget høj kvalitet og har altid været med helt fremme i den tekniske udvikling, hvilket har gjort dem til verdens førende producent af 4-takts påhængsmotorer med elektronisk benzin indsprøjtning. Suzuki Motor Corporation har i dag 57 fabrikker i 27 lande og en årlig omsætning på ca. 120 milliarder danske kroner. Suzuki satser på miljø venlige motorer, der giver brugerne en behagelig og sikker oplevelse på vandet, samt mange års brug uden bekymringer. Motorprogrammet dækker i dag fra 2,5 hk til 300 hk. Alle motorerne er udviklet og fremstillet af Suzuki Motor Corporation.

content-loader
content-loader
content-loader