Gå til hoved-indhold
Det var denne båd, der blev slæbt fri af grunden i Aarhus i nat. Foto: MarinehjemmeværnetKort Nyt
Det var denne båd, der blev slæbt fri af grunden i Aarhus i nat. Foto: Marinehjemmeværnet

Natlig redning i Aarhus Bugt med raketbåren kasteline

​Marinehjemmeværnet fra Aarhus reddede natten til tirsdag tre personer af grunden i Aarhus Bugt.

Af Troels Lykke |

Marinehjemmeværnsfartøjets gummibåd var ude af drift, men heldigvis kunne man få en trosse over til grundstøderen ved hjælp af raketbåren kasteline.

Marinehjemmeværnsflotille 124 Aarhus blev mandag den 12. december klokken 21.41 kaldt ud til assistance af Forsvarets Joint Operations Centre. Tre mand var grundstødt i deres sejlbåd ud for Kalø Slotsruin i Aarhus Bugt, det skriver hjv.dk

Det lokale fartøj, MHV 908 BRIGADEN, var efter 45 minutter på vej med en besætning på 11 frivillige med fartøjsfører, løjtnant Jacob Brandt, i spidsen.

BRIGADENS gummibåd blev hurtigt sat i vandet, men den viste sig at have driftproblemer og blev taget om bord igen, og BRIGADEN fortsatte ud mod havaristen.

Raketbåren kasteline

Uden gummibåd kan de være svært at komme ind til en grundstøder på lavt vand og få etableret et slæb.

Men om bord på BRIGADEN brugte man i stedet den raketbårne kasteline, som bliver skudt afsted mod havaristen, der selv samler linen op. Herefter kan man trække en trosse til eller fra havaristen.

Således blev den 27 fods sejlbåd trukket af grunden og op på siden af BRIGADEN, hvor den blev surret fast. Og herefter gik det nu tilbage mod Aarhus, hvor tre meget tilfredse lystsejlere og deres båd blev sikkert afleveret i Aarhus Havn med ankomst klokken 04.00.

Kilde: Marinehjemmeværnet

content-loader
content-loader
content-loader