Gå til hoved-indhold
Henriette Jensen købte denne Albin Vega til blot 19.000 svenske kroner, da den ene af de to ejere flyttede til udlandet. Foto: Henriette JensenKort Nyt
Henriette Jensen købte denne Albin Vega til blot 19.000 svenske kroner, da den ene af de to ejere flyttede til udlandet. Foto: Henriette Jensen

Mini-guide fra ny sejler: Sådan kommer du i gang

Sejlerskole, internettet og en masse køretimer rundt i landet. Henriette Jensen, som selv købte sin første båd sidste år, deler her ud af sine erfaringer.

Af Sara Sulkjær |

At gå fra 117 kilo til knap 100 fortjener en gave. Sådan tænkte 51-årige Henriette Jensen, da hun i februar sidste år havde smidt de mange kilo i forbindelse med et omfattende livstilsprojekt. 

Her blev det de gode minder fra ungdommen i det fynske, som fik lov at vise vejen til drømmegaven. 

Tidligere søfartselev

- Oprindeligt lærte jeg at sejle som 17-årig i Svendborgsund, da jeg var på Søfartsskole der. Da jeg havde været der et halvt år, skulle jeg dog videre til Navigationsskolen i København, forklarer Henriette Jensen om sin første sejlerfaring.

I København måtte hun dog hurtigt indse, at det blev for dyrt med en båd. Sejladsen blev derfor lagt på hylden i mange, mange år. 

Altså lige indtil den dag i februar, hvor den velfortjente gave skal vælges. Her kommer sejlerglæden igen snigende og drømmen om egen båd og livet på vandet får luft under vingerne.  

Gøteborg x2

En drøm, Henriette Jensen besluttede at følge til dørs. Hun begyndte på sejlerskole i Kalundborg Sejlkub, og efter få måneder satte hun kursen mod Sverige, hvor seks både havde vakt hendes interesse. 

- I Gøteborg stødte jeg på en Maxi 77, som jeg blev rimelig forelsket i. Jeg sagde til sælgeren, at jeg ville tænke over det og vende tilbage den følgende dag, forklarer Henriette Jensen, som til daglig arbejder som stationsbetjent hos DSB. 

Da hun vågnede næsten morgen stod det dog soleklart, at det ikke var denne båd, der skulle til Kalundborg. I stedet tjekkede hun igen nettet, hvor en pæn Albin Vega til blot 19.000 svenske kroner netop var sat til salg – i selvsamme Gøteborg. 

Telefonen blev straks fundet frem, nummeret indtastet og interessen tilkendegivet. Sælgeren havde tid med det samme, og bilen kørte derfor for anden gang denne weekend over Øresundsbroen.

Her kunne en begejstret Henriette Jensen betale blot 16.000 danske kroner for Albin Vega’en, som små fjorten dage senere blev sejlet over Kattegat af hende selv og faren. 

Næsten et nyt liv

Og det er et køb, Henriette Jensen ikke på noget tidspunkt har fortrudt: 

- I dag har jeg tabt 37 kilo. Jeg har nærmest fået et helt nyt liv - både kropsligt og med den nye båd, fortæller hun. 

Samtidig har sejleren fået en masse nye venner i klubben og får lov at nyde de mange oplevelser, som en sejlbåd kan give. Herunder den store frihed, som Henriette Jensen vil udnytte på sommertogtet:

- Vi må se, hvad der sker. Jeg har tre uger og skal ikke nå andet end tilbage fra ferien, fortæller hun. 

Her kommer Henriette Jensen med mini-guide til, hvordan du kan komme i gang med sejladsen:

1. Undersøg på nettet

- Som det første begyndte jeg at kigge på nettet. Blandt andet kiggede jeg efter både på blocket.se og Den Blå Avis. Jeg fandt samtidig ud af, at der var en sejklub her i Kalundborg, som jeg meldte mig ind i. 

2. Meld dig til sejlerskole

- I klubben tilmeldte jeg mig til sejlerskolen hver tirsdag. Det var dog en udfordring at få det til at passe med jobbet, men det gik. Jeg lærte en del, men fik desværre ikke sejlet så meget grundet regn og blæst. 

3. Kig på forskellige både 

- I juni måned (2015, red.) begyndte jeg for alvor at kigge på både. Jeg så rigtig mange forskellige, både i Sverige og Danmark. Det er vigtigt at tage sig god tid her, så man når at komme ordentlig ind i det. 

4. Spring ud i det!

- Jeg var heldig at finde en båd til knap 16.000 danske kroner. Det er måske en lidt dyr hobby, men hvis alternativet måske er et sommerhus, er det jo noget helt andet. Du skal bare springe ud i det!

Se billeder fra Henriette Jensens første sæson herunder: 

content-loader
content-loader
content-loader