Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Se video om projektets tilblivelse.
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Teenagedrøm bag verdens største plastik-indsamlingsprojekt

Ved at udnytte havstrømme kan den unge hollænder Boyen Slats fjerne over halvdelen af den største plastiksamling i Stillehavet. Et projekt, der startede som en skoleopgave.

Af Sara Sulkjær |

- Havstrømmene er ikke en forhindring, det er en løsning. Hvorfor bevæge sig gennem havet, når havet kan bevæge sig gennem dig? 

Sådan tænkte den hollandske teenager Boyan Slat i forbindelse med skoleprojekt om indsamling af plastik i verdenshavene. Hidtil havde man sejlet rundt efter plastikken - nu skulle plastikken selv finde vej til opsamlingssteder via. havstrømmene. 

Kan fjerne halvdelen af den største plastiksamling

Et projekt, som sidenhen skulle nå langt længere end til fysiklokalet. Teenageren var nemlig så opslugt af kampen mod skraldet, at han besluttede at forfølge projektet. Han kontaktede derfor over 300 selskaber for at få hjælp - dog uden at få et eneste svar.

Der skal dog mere til at slå et stort fighterhjerte ud. Slats fortsatte kampen, hvilket i dag må siges at have givet pote. Projektet er nu tæt på at blive til virkelighed og vil dermed blive det hidtil største indsamlingsprojekt i verden. 

Det anslås sågar, at Boyan Slats planer vil kunne fjerne over halvdelen af al plastikken i verdens største samling, ”The Great Pacific Garbage Patch” i Stillehavet. 

Man regner med, at projektet vil stå klar i 2020. 

Læs hele artiklen på TV2.dk her.

Besøg projektets hjemmeside her

content-loader
content-loader
content-loader