Gå til hoved-indhold
Ny Nacra 15 skal i gang for første gang i et stort stævne. Aarhus-sejlerne Anna Munch fra Europajollen og Jakob Precht fra 29eren stiller i flerskrogsbådenKapsejlads
Ny Nacra 15 skal i gang for første gang i et stort stævne. Aarhus-sejlerne Anna Munch fra Europajollen og Jakob Precht fra 29eren stiller i flerskrogsbåden. Foto: Jan Christiansen

Syv ud af ni sejlere er fra Aarhus til U-19 VM

Samtidig er de to trænere fra Aarhus. I dag starter Youth Sailing World i Auckland med 389 sejlere fra 65 nationer. Nacra 15 får debut. Update: Döpping lægger ud med to førstepladser.

Af Troels Lykke |

Aarhus-sejlere tegner for alvor fremtiden for dansk sejlsport.

Ikke mindst hvis man ser på hvem der sejler for det danske ungdomslandshold ved U-19 VM i Auckland, New Zealand.

Ud af ni ungdomslandsholds-sejlere er de syv således Aarhus-sejlere. Alle har forinden været gennem udtagelsesejladser til VM.

Aarhus er også repræsenteret med trænere i form af Dansk Sejlunions talentchef Jan Christiansen og coach Marie Thusgaard, dobbelt EM-guldvinder i 49erFX.

I dag starter starter Youth Sailing World down under, hvor 389 sejlere fra 65 nationer deltager. Danmark stiller også med et ekstraordinært stærkt hold. Det skyldes ikke mindste Aarhus-sejlerne. 

Patrick Döpping kan vinde i blæsevejr

Patrick Döpping fra Egå er en af dem. Den 18-årige Laser-Radial-sejler kan være en af medaljetagerne, når U-19 VM slutter på onsdag. Sejleren har vundet flere internationale medaljer i Laser-Radial.

- Det kan især gå godt hvis vejret arter sig med hård vind, for Patrick er fysisk stor og vejer 80 kilo, hvilket er 11 kilo over idealvægten, da Patrick nu satser på OL og sejler Laser-jolle til hverdag i Split i Kroatien på fuld tid, siger hans far Jonas Döpping til Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk.

Søstre fra Kaløvig kan vinde medaljer 

Andre Aarhus-sejlere, der er gode i blæsevejr er VM-medaljefavoritterne  i 29er, søstrene Andrea og Johanne Schmidt fra Kaløvig Bådelaug.

Fra Auckland forklarer den 16-årige rorsmand Andrea Schmidt, der har sin et år ældre søster stående i trapez ud over siden af jollen.

- Vi har sejlet alle de stævner vi har kunnet komme til, og vi har deltaget i vinterlejr på Oure i efteråret, men vi har ikke trænet i hverdage herhjemme, fordi det bliver så hurtigt mørkt, men vi har trænet i weekenderne på vandet. På land har vi trænet kondition og styrke og vi har sørget for at få afleveret alle vores studieopgaver, så vi ikke skal tænke på. Nu glæder vi os bare til at komme i gang. Vi er spændte og nervøse og håber bare på hård vind til VM, lyder det fra på facebook fra den jetlagramte sejler, der ankom til New Zealand i denne uge.

Nacra 15 får debut 

Fra Aarhus stiller også topsejlerne Anna Munch fra Europajolle og Jakob Precht fra 29eren op i flerskrogsbåden Nacra 15, der nu skal i kamp for første gang. Her vil en topplacering være en overraskelse, da de to danske sejlere ikke har kapsejladserfaring i bådtypen.

Aarhus-sejler Simon Thusgaard stiller også op i RS:X surfer, men det forventes ikke at han kommer på podiet. Ej heller Egå-sejler Laura Kragh i Laser-Radial, forventes at komme til tops ifølge minbaad.dks kilder.

Fra KDY i 29er stiller landsholdet med Marcus Piron Kirketerp og Sebastian Olsen, der vil kunne blande sig i topstriden.

Resultater

Talentchef Jan Christiansen ses her til højre med Jakob Precht, dansk mester i 29er.

Egå-sejler Laura Kragh i Laser-Radial ses her tv. med træner Marie Thusgaard. Foto: Jan Christiansen

content-loader
content-loader
content-loader