Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der stod en meter vand ind i kahytten efter kun få minutter. Fotos: Nanna Søeberg

Maxi 95 var 15 minutter fra at synke

Nanna Søeberg og datteren Laura fik en meter vand i kahytten efter skrueaksel røg af ud for Lynæs. - Båden nåede kun lige i havn før den sank, siger Nanna Søeberg til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

En familietur for Nanna Søeberg og datteren Laura på 12 år tog en dramatisk drejning, da der søndag blev sejlet hjem fra Rørvig mod Lynæs.

Under to sømil fra land opdager besætningen nemlig at der piblede vand ind i Maxi 95eren fra 1978.

- Min datter siger, mor, der er bølger i kahytten. Problemet var at vi ikke kunne se, hvor vandet trængte ind og det gik ret stærkt. Båden var tung at sejle og jeg ringede til land og spurgte om hjælp på den lokale redningsstation, men den var kun åben mellem 9 og 15, siger Nanna Søeberg til minbaad.dk.

Var sunket i Kattegat

På vej mod havn tog hun ekstra redningsveste frem og sejlede helt tæt på kysten ind mod Lynæs. Da Nanna Søeberg ikke vidste om hun nåede i havn før båden sank.

Hun var tæt på at ringe 112, men kunne akkurat nå at sejle de under to sømil i havn.

- Havde vi været ude i Kattegat så var båden helt sikkert sunket. Jeg tog det fint i går, men i dag fik jeg en reaktion, forklarer den aktive sejler.

Folk var klar på kajen og båden blev straks hævet. Her blev det konstateret at der også havde været brand i motoren, men den var sandsynligvis blevet slukket da vandet trængte ind.

- Skrueakslen var røget af, selvom vi havde skiftet pakningen for to år siden. Det er skræmmende at det kan ske, siger Nanna Søeberg, der har kaskoforsikret sin båd, der muligvis er totalskadet.

Maxi 95 nåede at blive løftet op før den sank. Der var 3-4 ton vand om bord, vurderer Nanna Søeberg.

Som det ses så er skrueakslen væk. Skal ældre bådejere var bange nu?

Nanna Søeberg fra Lynæs havde is i maven og nåede at komme i havn med sin datter.

content-loader
content-loader
content-loader