Gå til hoved-indhold
Her er det 1. division, som i sidste weekend indtog Juelsminde. Foto: Dansk SejlunionKapsejlads
Her er det 1. division, som i sidste weekend indtog Juelsminde. Foto: Dansk Sejlunion

2. divisionsklubber kan se frem til FINAL 6

Regeljustering øger chancerne for at afvikle FINAL 6 i 2. division. Lørdag og søndag mødes de 18 klubber igen – denne gang i Juelsminde.

Af Sara Sulkjær |

Ligasæsonen i 2. division åbnede med et sandt drama, da tre klubber – Furesøen, Gilleleje og Silkeborg – sluttede helt i toppen med hver 46 point. Kun i kraft af seks vundne sejladser mod fem til Gilleleje og fire til Silkeborg blev det Yachtklubben Furesøen, der til sidst kunne udråbes som vinder af stævnet, der blev afviklet i Lundeborg midt i maj.  

Regelændring skal sikre Final 6

Her i weekenden (18.-19.6.) er de 18 klubber på plads i Juelsminde til sæsonens andet stævne. Og denne gang kan de frem til at afgøre topplaceringerne i det nye FINAL 6-format. Det lykkedes ikke sidst. I Lundeborg forsinkede svære vindforhold nemlig sejladserne i en grad, så det ikke lykkedes at afvikle de otte krævede flights inden for tidsfristen, skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

Det fik efterfølgende Ligaforeningen til at foretage en mindre regelændring, så kravet nu er reduceret fra otte til syv afviklede flights inden søndag kl. 14.00 som forudsætning for at fløjte op til FINAL 6. Dermed bør der være alle chancer for, at også klubberne i næstbedste række bliver kastet ud i det nye finaleformat, som 1. divisionsklubberne med succes har sejlet foreløbigt to gange.

2. divisionsstævnet i Juelsminde skydes i gang lørdag formiddag kl. 10.00. Sejladserne kan hen over hele weekenden følges via livetracking samt løbende opdateringer på Sejlsportsligaens Facebookside. Der er ikke livestreaming fra stævnet.      

content-loader
content-loader
content-loader