Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kim Andersen får mindre tid til at sejle Drage med sin ven Jens Christensen, efter han er blevet præsident for World Sailing.

Ny boss i World Sailing på TV 2 i dag

I Go’aften Danmark på TV2 er Kim Andersen sat til første afdeling af programmet, der begynder kl. 17.25 torsdag. Kim Andersen vil udbrede sejlsporten til ikke-sejlere.

Af Troels Lykke |

Drage-sejler og forretningsmand Kim Andersen kan du møde i aften fra klokken 17.25 på TV 2. 

På minbaad.dk forventer vi at KDYeren, der nu står i spidsen af World Sailing, den internationale sejlunion, vil fortælle at sejlsporten skal åbne sig mere overfor ikke-sejlere.

- Vi er gode til at sælge sporten overfor sejlere, men vi skal være bedre til at gøre det overfor ikke-sejlere, vi skal vise vores sport overfor andre, så sejlsporten får et langt større publikum, det er det vigtige lige nu, siger Kim Andersen, der overtog præsidentposten, efter kampvalg mod italienske Carlo Croce, midt i præsidentperiode.

Væltede italiener midt i periode

Det er ikke sket før i organisationens historie, men en dansker skulle altså være den første der brød traditionen.

Kim Andersen fortæller også at det er tilladt at lave fejl i organisationen og han håber at man fortsætter med at lave fejl.

- Men man skal lære af dem, siger Kim Andersen, der heller ikke vil forsøge at skjule fejl, for sejlerne vil finde ud af det alligevel, mener han.

Om Kim Andersen

Kim Andersen har sejlet siden 12-års-alderen. Han er medlem af Kongelig Dansk Yachtklub og har repræsenteret Danmark ved end en 20 EM- og VM-events, og bl.a. vundet EM-guld i Drage i 2011 samt EM-bronze i 2013, fortæller Dansk Sejlunion.

Han var holdleder for de danske OL-sejlere ved legene i Sydney, 2000, og blev samme år valgt ind i ISAF Council (World Sailing hed tidligere ISAF, hvor Council er organisationens øverste organ). Siden 2012 har han været chairman for ISAF/World Sailings Equipment Committee.

I det civile liv er Kim Andersen Vice President i MT Højgaard, han er 59 år og har bopæl i Rungsted.  

 

content-loader
content-loader
content-loader