Gå til hoved-indhold
Fra tidligere træningslejr, hvor vejret tydeligvis viste sig fra sin bedre side, end det var tilfældet i år. Arkivfoto: Ole LahnKapsejlads
Fra tidligere træningslejr, hvor vejret tydeligvis viste sig fra sin bedre side, end det var tilfældet i år. Arkivfoto: Ole Lahn

Contender: VM-favorit pudsede formen af på træningslejr

Danske Søren Dulong Andreasen, blandt favoritterne til VM, deltog i weekendens træningslejr, hvor i alt 14 Contender-sejlere var mødt op.

Af Jon Møgelhøj, DEN-55, Skovshoved Sejlklub |

Contender-klassens årlige sæsonopstartstræningslejr i weekenden var i år samtidig den sidste VM-form-afpudsning for de to danske VM-deltagere Søren Dulong Andreasen (Hellerup) og Jeppe Sørner (Rødvig-Stevns), inden turen går til Californien, hvor VM skal sejles ud for Santa Cruz 23. til 29. april.

Udover danske Søren Dulong Andreasen, som vandt VM i 2013, må englænderen Simon Mussell og australieren Mark Bulka anses som favoritter til titlen. 

Søren har udtalt, at han håber på skiftende vejr og vindstyrker, da han anser sig selv som en mere allround-sejler end de to andre. 

Tidligere verdensmester i trænerbåden

På træningslejren i Hellerup, som bliver afholdt hvert år, kunne VM-sejlerne og andre Contendere igen i år glæde sig over at have den tidligere verdensmester, Bjarke Johnsen, i trænerbåden. Han stod klar til at guide de i alt 14 Contender-sejlere, som var mødt op i Hellerup. 

Noget der kendetegner Contender-klassen i Danmark i år er, at der er sket meget med udstyret hen over vinteren. Hele fire sejlere har været i Tyskland for at købe nye både (tre helt nye og en enkelt med kun én sæson på bagen), så det så meget tjekket ud, da jollerne stævnede ud fra havnen lørdag morgen. 

Kun tre sejlere på vandet 

En morgen, som startede i meget let vind. Her udnyttede klassen, at der var mange både på startlinjen, så der blev trænet sejlads på meget små baner. Da vinden efter en frokostpause tog til, gik vi over til at træne teknik på kryds. Det blev gjort med et meget langt krydsben ud i Sundet. 

Mange af os havde ikke været så langt ude med vores joller før – men efter halvanden time på styrbord halse, så ender man på den anden side af Flakfortet, når man sejler Contender i middelvind. Denne tur fik sat gang i snakken om sværdtrim, da vi igen kom på land til trimsnak, hygge og fællesspisning (fra det lokale pizzeria). 

Søndag var det straks et helt andet vejr. En middelvind mellem 12 og 18 m/s og kraftige vindstød tyndede godt ud i flokken. Kun fem Contendere prøvede sig med den hårde vind i Svanemøllebugten, og efter ganske kort tid var det kun de tre danske sejlere, der tilhører verdenseliten – Søren Dulong Andreasen og Jacob Kristensen (begge fra Hellerup) og Aabenraa-sejleren Jesper Nielsen – der var på vandet.

Jon Møgelhøj, Contender-sejler

content-loader
content-loader
content-loader