minbaad.dk
fredag 20. april

Hos Tempo Bådsalg, Ishøj, sad bådene godt fast i isen i januar. Arkivfoto: Troels Lykke

DMI: Svært med forårsklargøring de næste fire uger

Vinterlige temperaturer med ned til 5-10 graders frost om natten – dog også flotte dage, forklarer ekspert i langtidsprognoser, Martin Lindberg.

Kort Nyt | 20-02-2016 08:08 | Af  Sara Sulkjær

Er sejler-abstinenserne ved at tage overhånd, må du endnu væbne dig med tålmodighed. Ifølge DMI vil temperaturen den næste måneds tid nemlig fortsat ligge omkring frysepunktet – lidt over om dagen, lidt under om natten. 

- Det ser ikke ud som om, det bliver forår lige med det samme. Det bliver lidt vinterligt – også de næste fire uger, forklarer Martin Lindberg, ekspert i langtidsprognoser hos DMI, til minbaad.dk. 

5-10 graders frost

Og skulle vi nogle dage slippe for de kolde temperaturer, dukker en anden kulde-faktor i stedet op i horisonten:

- Nattefrosten er ikke overstået. Selvfølgelig kan der komme mildere perioder, men der bliver det så nok til gengæld blæsende, forklarer Martin Lindberg. 

Han fortæller videre, at vi tilmed kan risikere nætter med ned til 5-10 graders frost.

Da mange bundmalinger først kan påføres ved temperaturer over fem grader, ser det altså ikke ud til, at vi kan kaste os over forårsklargøringen af båden lige foreløbig. Jo mindre der altså dukker en af de mildere perioder med blæst op, og du har mod på at tage satset.

Flere flotte dage 

Er du blandt de heldige, som allerede har vand under kølen, er der dog lysglimt i horisonten. Hist og her vil der nemlig dukke flotte dage op, som vi eksempelvis har set det i denne uge – og dem vil der komme flere og flere af fremover, lover Martin Lindberg. 

Det er altså en god idé også fremover at hive huer, handsker og de varme uldsokker frem fra skabet, hvis du alligevel bare må en tur på havnen – eller vandet… 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET