Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejlere får nu selskab af denne vandflyver.

Nu ses vandflyver i Aarhus og København

I København er der check-in, lounge og gate i Nordre Toldbod og afgang fra flydebroen samme sted. I Aarhus er der gate og afgang fra Miljøhavnen på Østhavnsvej.

Af Troels Lykke |

Ruten direkte mellem Danmarks to største byer er en realitet, Billetsalget er nu åbent på www.seaplanes.dk

På bare 45 min. i luften kan der rejses mellem Aarhus og København og omvendt, og med en samlet rejsetid på omkring én time er det utvivlsomt Danmarks hurtigste city-til-city forbindelse.

Det kan ikke rigtigt gøres hurtigere. Til start er der fire afgange hver vej; kl. 07:00, 10:00, 16:00 og 19:00 fra Aarhus mod København og fra København mod Aarhus kl. 08:30, 11:30, 17:30 og 20:30.

Lidt senere igen åbnes der for en afgang kl. 13:00 og 14:30 henholdsvis. Seneste mødetid er 20 minutter før afgangstidspunktet (5 minutter før boarding).

En enkeltbillet koster 1.800 kr. inklusiv 6 kg. håndbagage. En returbillet det dobbelte. Billetter sælges kun online. Der kan annulleres og ombookes frem til 12 timer før afgang. Firmaaftaler indebærer mulighed for navneændring helt frem til afgang.

Robust flyver

Flytypen er en de Havilland Twin Otter. Et meget robust, sø- og manøvredygtigt fly med to motorer, to piloter, lædersæder, god benplads og støjsvagt (såfremt man bruger de udleverede headsets…) Det er klart, at start og landing på vand kræver specielle fly, og som en af bagmændene udtrykker det, er det "en robust luksus".

Flyet har på denne rute kapacitet til 12 mænd, 15 kvinder eller 17 børn. Det maksimale antal passagerer afhænger af kønsfordelingen af de ombordværende passagerer, da standardvægtene er forskellige på mænd, kvinder og børn.

Bag projektet står investorerne Lars Erik Nielsen og Lasse Rungholm, der ejer selskabet NORDIC Seaplanes A/S i fællesskab.

Begge har erfaring med vandflyvning primært fra Maldiverne, hvor Lars i mange år ejede Maldivian Air Taxi og Lasse arbejdede for Lars.

Operatøren på ruten er European Coastal Airlines, der har 5 fly af samme type, der flyver mellem Split i Kroatien og de mange øer og byer i området og til Ancona og Pescara i Italien.

content-loader
content-loader
content-loader