minbaad.dk
lørdag 21. april

Se knap to timers re-live fra den sidste, afgørende sejlads.

Team Smeg vinder 18-footer VM med ét point

I direkte fight om titlen trak Smeg det længste strå mod Appliancesonline, som dumpede ned på 3. pladsen. Yamaha blev 2'er.

Kapsejlads | 21-02-2016 12:46 | Af  Sara Sulkjær

Team Smeg med Lee Knapton, Ricky Bridge og Mike McKensey kan nu kalde sig uofficielle verdensmestre i 18-footeren. 

Med i alt 18 points efter den syvende og sidste sejlads i Sydney snuppede de nemlig titlen med blot ét points margen til det newzealandske hold, Yamaha, på 2. pladsen. 

Direkte kamp om titlen

Det var dog kampen mellem det senere vinderhold, Smeg, og Appliancesonline, der var i fokus fra start. De to teams var de eneste med mulighed for at vinde titlen, og der var derfor lagt op til hård dyst mellem de to favoritter. 

Den østlige vind på blot syv knob, var dog ikke en fordel for hårdtvejrs-teamet Appliancesonline med Dave Witt ved roret. De måtte i sidste ende se mesterskabet gå til modstanderen, da de indkasserede en samlet 23. plads i sidste sejlads mod Smeg's 8. plads. 

Samtidig viste Team Yamaha fra New Zealand, hvordan en letvejrssejlads skal håndteres. De snuppede en flot 1. plads og kunne dermed rykke op som samlet 2'er til VM. 

Skubbet ud af top-3

Med Yamaha som 2'er blev der ikke længere plads til Gotta Love It 7 i top-3. Med en 14. plads i sidste sejlads måtte teamet se sig henvist til en ærgerlig 4. plads - á point med holdet på 3. pladsen, Appliancesonline.

Se re-live fra sejladsen øverst i artiklen. 

Her ses vinderne fra Team Smeg. Foto: PR-foto

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET